FOTO Autorităţile bulgare au dat publicităţii numele şi fotografiile teroriştilor responsabili de atentatul de la Burgas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma atentatului antiisraelian de pe aeroportul Burgas au murit şase persoane FOTO Reuters
În urma atentatului antiisraelian de pe aeroportul Burgas au murit şase persoane FOTO Reuters

Ministerul bulgar de Interne a publicat numele şi fotografiile celor doi suspecţi în atentatul cu bombă petrecut vara trecută pe aeroportul din Burgas, în urma căruia au murit cinci israelieni şi un şofer bulgar. Anunţul făcut de autorităţile bulgare vine la câteva zile după ce cele 28 de state membre UE au decis să introducă Hezbollah pe lista organizaţiilor teroriste.

Potrivit Ministerului de Interne, în atentatul antiisraelian au fost implicaţi Meliad Farah (33 de ani), cetăţean australian  cunoscut drept Hussein Hussein, şi cetăţeanul canadian Hassan El Hajj Hassan, născut în 1988.

Joia trecută, la comemorarea unui an de la atentat, ministrul bulgar de Interne, Ţvetlin Iovcev, a spus că „există semne clare care arată că Hezbollah se află în spatele atacului de la Burgas”. Mai mult, Guvernul de la Londra a anunţat că va furniza dovezi  care demonstrează implicarea libanezilor în atacul din Bulgaria.

burgas atentatori

Informaţiile apar la câteva zile după ce cele 28 de state membre ale Uninuii au decis să includă Hezbollah pe lista organizaţiilor teroriste.

La 18 iulie 2012, pe aeroportul din oraşul bulgar Burgas a explodat un autobuz turistic în care se aflau cetăţeni israelieni. Explozia s-a soldat cu moartea a 5 israelieni, a şoferului bulgar şi a teroristului sinucigaş. 35 de oameni au fost răniţi.

 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite