Fostul premier ucrainean Mikola Azarov, politician prorus, vrea ca Europa să nu mai livreze arme Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micola Azarov (foto stânga)
Micola Azarov (foto stânga)

Fostul prim-ministru al Ucrainei Mikola Azarov (2010-2014), care a demisionat în timpul revoluţiei Euromaidan şi care este considerat unul dintre politicienii proruşi din Ucraina, vrea ca Europa să nu mai livreze arme Ucrainei, transmite Nexta.

Politicianul a scris, într-un tweet, că ”modul de a opri ostilităţile din Ucraina este simplu, iar Uniunea Europeană este conştientă de acest lucru”.  

”Europa şi alte ţări trebuie pur şi simplu să înceteze furnizarea de arme şi armată Ucrainei”, a afirmat Azarov.  

Azarov este considerat unul dintre politicienii proruşi din Ucraina. 

În ianuarie, Ministerul britanic de Externe transmitea, printr-un comunicat: “Avem informaţii că serviciile de informaţii din Rusia menţin legături cu numeroşi foşti politicieni ucraineni, inclusiv cu Serghei Arbuzov, prim-vicepremier al Ucrainei în perioada 2012-2014 şi premier în 2014, Andrei Kluiev, prim-vicepremier în perioada 2010-2012 şi şef de cabinet al fostului preşedinte Ianukovici, Vladimir Sivkovici, fost şef adjunct al Consiliului de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Mikola Azarov, premierul Ucrainei în perioada 2010-2014. Unii dintre ei au contacte cu ofiţeri de informaţii ruşi implicaţi în prezent în plănuirea unui atac în Ucraina”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite