Formula matematică prin care Comisia Europeană vrea să împartă refugiaţii în ţările membre ale Uniunii Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a prezentat oficial formula folosită pentru calcularea cotelor de refugiaţi care revin fiecărui stat membru, aceasta depinzând atât de produsul intern brut al statelor membre, cât şi de populaţie, şomaj şi cererile de azil.

Apariţia formulei vine în contextul în care mai multe state din Estul Europei s-au pronunţat împotriva sistemului obligatoriu de cote, acestea fiind contestate atât de către Polonia, Cehia, Slovacia li Ungaria, dar şi de România, ţara noastră militând pentru cote voluntare.

Criza refugiaţilor s-a agravat în ultimele zile, cancelarul austriac Werner Feymann afirmând că Uniunea Europeană ar trebuie să penalizeze statele care refuză cotele obligatorii şi a comparat măsurile antiimigraţie luate de Ungaria cu cele din perioada nazistă. 

Concomitent, Germania a dispus introducerea de controale temporare la frontiera cu Austria, conform reglementărilor Schengen pentru cazuri de urgenţă, după măsuri similare adoptate la graniţa austriaco-ungară.

Peste 13.000 de imigranţi au sosit sâmbătă în oraşul german Munchen, iar autorităţile au estimat că numărul total pentru sâmbătă şi duminică ar fi de circa 40.000 de imigranţi.

În contextul în care numărul total al extracomunitarilor veniţi în Germania ar putea atinge 800.000 până la sfârşitul anului, ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a ordonat mobilizarea iniţială a 4.000 de militari.

Click pe imagine pentru a mări

image
Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite