Flechettele, armele brutale folosite de ruşi în Ucraina. Ucid şi mutilează fără discernământ şi sunt neobişnuite în războiul modern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Un medic legist ucrainean a descoperit săgeţi provenite de la mine antipersonal în cadavrele unor victime de la Bucea, relatează The Guardian.

”Am găsit mai multe obiecte foarte fine, care seamănă cu nişte cuie, în cadavre ale unor bărbaţi şi femei, la fel ca alţi colegi ai mei, în regiune”, declară el cotidianului britanic.

Mai mulţi experţi în armament au confirmat presei britanice ipoteza folosirii acestei muniţii antipersonal - trase dintr-un tanc sau camion.

Acest tip de obuz - folosită larg în Primul Război mondial - poate conţine 8.000 până la 10.000 de săgeţi cu o lungime de trei-patru centimetri.

După ce este tras, obuzul explodează, iar proiectilele se dispersează ca o adevărată ploaie de pumnale, într-un arc conic, cu o lungime de 300 de metri şi o lăţime de 90 de metri.

La impact, săgeata îşi poate pierde rigiditatea şi se poate curba, iar partea din spate a acesteia, care are patru aripioare, se desprinde şi poate provoca o a doua rană.

În 2014, Israelul a fost arătat cu degetul din cauza folosirii - cu regularitate - în Fâşia Gaza a acestui tip de armament.

În pofida violenţei şi impreciziei sale, această armă nu a fost niciodată interzisă în dreptul internaţional.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite