Kremlin: Putin şi Guterres nu au încheiat un acord „concret” privind participarea ONU la evacuarea civililor din oţelăria Azovstal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azovstal FOTO Captură video
Azovstal FOTO Captură video

”Niciun acord concret nu s-a încheiat” în vederea implicării ONU sau Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) într-o evacuare a unor civili de la oţelăria Azovstal, în Mariupol, în cadrul unei întâlniri a preşedintelui rus Vladimir Putin cu secretarul general al ONU Antonio Guterres, a anunţat Kremlinul, relatează AFP.

ONU a anunţat marţi că preşedintele rus Vladimir Purtin şi-a dat un ”acord de principiu” în acest subiect.

”Acest subiect a fost evocat efectiv de către domnul Guterres şi va fi dezvoltat în continuare”, a declarat pur şi simplu un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile ruse de presă.

Imensul complex Azovstal este ultima redută a forţelor Kievului la Mariupol, un mare oraş portuar devastat de bombardamente ruseşti, după mai multe săptămâni de asediu.

Preşedinrele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că aproximativ 1.000 de vicili şi sute de răniţi se află baricadaţi în continuare în această oţelărie, în condiţii catastrofale.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite