Cel puţin zece răniți, după ce Rusia a bombardat Kievul. Resturi de rachete au căzut pe o grădiniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe explozii au avut loc, joi dimineaţă, în centrul capitalei Ucrainei, Kiev, după o alertă aeriană de rachete şi drone lansate de Rusia. Bilanțul atacului indică mai mulți răniți, printre care și un copil.

Kiev. FOTO arhivă EPA EFE
Kiev. FOTO arhivă EPA EFE

„Cel puțin 10 persoane au fost rănite la Kiev în urma unui atac masiv cu rachete rusești”, a notat, pe X, Ukraine Front Line.

Două persoane au fost spitalizate, iar celelalte au primit ajutor la fața locului, a declarat primarul capitalei, Vitali Kliciko, potrivit sursei citate.

„Potrivit șefului KMA, Serhiy Popka, printre răniți se află și o fetiță de 11 ani”, arată Ukraine Front Line.

În districtul Sviatoshynskyi din Kiev, resturile rachetelor au căzut în incinta unei grădinițe. Mașinile sunt în flăcări în districtul Shevchenkivskyi, a informat primarul, potrivit paginii de Facebook Russian invasion into Ukraine.

Știrea inițială:

Mai multe explozii au fost auzite joi dimineaţă în centrul capitalei Ucrainei, Kiev, după o alertă aeriană de rachete şi drone lansate de Rusia, a notat un jurnalist AFP, potrivit Agerpres.

Începând cu ora 05:00 (03:00 GMT), s-au auzit în jur de zece explozii puternice, precum şi tiruri ale apărării antiaeriene.

„Maşini în flăcări"

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a raportat într-un mesaj pe Telegram că resturi de rachete au căzut în anumite cartiere ale capitalei, în special asupra unei „clădiri rezidenţiale", menţionând şi „maşini în flăcări".

Ultimele atacuri importante ale Rusiei asupra capitalei Ucrainei au avut loc la sfârşitul lunii ianuarie.

Amintim că, săptămâna aceasta, la cea de-a 20-a întâlnire a Formatului Ramstein, Ucraina a venit cu o listă generală vizând inclusiv mai multe sisteme de apărare aeriană și rachete, sisteme moderne de război electronic și vehicule blindate, și a ieșit de la întâlnire cu un nou pachet de ajutor militar de 500 de milioane de euro din partea Germaniei și mai multe angajamente din partea Poloniei și a altor membri ai coaliției, notează Politico.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite