Erdogan i-a spus lui Poroşenko că Turcia nu va recunoaşte Crimeea ca teritoriu rus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a asigurat pe preşedintele ucrainean Petro Poroşenko că Ankara va continua să recunoască Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, drept teritoriu ucrainean.

Turcia nu şi-a schimbat "poziţia de nezdruncinat în ceea ce priveşte susţinerea sa faţă de independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei între frontierele recunoscute internaţional", i-a transmis Erdogan  lui Porşenko într-o convorbire la telefon, a anunţat sâmbătă serviciul de presă al preşedinţiei ucrainene.

Erdogan a adăugat că Ankara nu va recunoaşte "ocuparea Crimeei" şi că va continua să-i susţină pe "tătarii din Crimeea în orice mod posibil".

Cei doi şefi de stat au purtat această conversaţie la mai puţin de două săptămâni după ce Erdogan a efectuat o vizită în Rusia, prin care a restabilit relaţiile cu Kremlinul, care au atins cel mai slab nivel după ce avioane de vânătoare turce au doborât, anul trecut, un bombardier rus, la frontiera turco-siriană.

Preşedinţii turc şi ucrainean au discutat, de asemenea, despre cooperarea bilaterală în sectorul energetic şi despre recentele atacuri cu bombă din estul Turciei, soldate cu 14 morţi şi peste 200 de răniţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite