Emmanuel Macron va face baie în Sena, cu ocazia Jocurilor Olimpice. Ce le-a spus jurnaliștilor

0
Publicat:

Președintele francez, Emmanuel Macron, a anunțat joi că va participa la o activitate neconvențională: o baie în fluviul Sena. Această ocazie va fi extinsă și locuitorilor Parisului, și regiunii, începând din vara anului 2025 și va constitui o „importantă moștenire” a Jocurilor Olimpice, potrivit AFP.

Președintele francez, Emmanuel Macron FOTO Arhivă
Președintele francez, Emmanuel Macron FOTO Arhivă

„Da, voi merge. Dar nu pot să vă dau o dată, pentru că voi v-ați afla acolo”, a declarat Macron, pe un ton glumeț, în fața reprezentanților presei, cu ocazia inaugurării Satului Olimpic pentru Jocurile de la Paris din această vară.

Jocurile Olimpice de la Paris vor marca redeschiderea probelor de natație în Sena, fluviul care străbate capitala Franței. Probele din cadrul concursului de triatlon și înot în ape libere vor lua startul de la podul Alexandre-III, care face legătura între Grand Palais și Place des Invalides.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anunțat și ea că va face baie în Sena în luna iulie, chiar înainte de Jocurile Olimpice și cu un an înaintea deschiderii locurilor de scăldat pentru public, în fluviul parizian.

De la 2016, statul și colectivitățile au investit aproximativ 1,4 miliarde de euro pentru a îmbunătăți calitatea apei din Sena și Marne.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite