EMA a lansat procedura de examinare a vaccinului spaniol produs de HIPRA, care „ar putea fi eficient împotriva Omicron”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serul spaniol combină două tipuri de proteine specifice utilizate de noul coronavirus pentru a pătrunde în celulele gazdă ale corpului uman Foto: Arhivă
Serul spaniol combină două tipuri de proteine specifice utilizate de noul coronavirus pentru a pătrunde în celulele gazdă ale corpului uman Foto: Arhivă

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat marţi că a lansat procedura de examinare a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de compania spaniolă HIPRA şi a afirmat că acest ser pare să fie eficient împotriva variantei Omicron a noului coronavirus, informează AFP.

"Rezultatele preliminare ne permit să credem că reacţia imunitară indusă de vaccinul spaniol HIPRA ar putea fi eficientă împotriva SARS-CoV-2, inclusiv împotriva variantelor care sunt considerate îngrijorătoare, precum Omicron", a anunţat EMA într-un comunicat, conform Agerpres.

Această agenţie europeană, al cărei sediu general se află la Amsterdam, nu a precizat însă durata de timp de care va avea nevoie pentru a finaliza procedura de examinare a primului vaccin spaniol dezvoltat împotriva COVID-19, denumit PHH-1V. 

Conform legislaţiei europene, HIPRA trebuie să obţină aprobare de la EMA înainte să poată să depună o cerere de autorizare pe piaţă a vaccinului său în cele 27 de ţări din Uniunea Europeană. 

PHH-1V are la bază tehnologia proteinelor recombinate, utilizată şi de compania americană Novavax şi de parteneriatul franco-britanic Sanofi-GSK. 

PHH-1V este un vaccin "care pregăteşte corpul să se apere singur" împotriva COVID-19, au precizat reprezentanţii EMA. 

Serul spaniol combină două tipuri de proteine specifice utilizate de noul coronavirus pentru a pătrunde în celulele gazdă ale corpului uman. 

Până în prezent, EMA a autorizat cinci vaccinuri anti-COVID-19 în Uniunea Europeană: vaccinurile cu ARN mesager produse de companiile americane Pfizer şi Moderna, vaccinurile cu vector viral create de producătorul anglo-suedez AstraZeneca şi concurentul său american Johnson&Johnson şi vaccinul cu proteine recombinate dezvoltat de compania americană Novavax.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri