Elon Musk crede că Rusia va folosi armele nucleare dacă pierde Crimeea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elon Musk, șeful SpaceX, sugerează, într-un mesaj postat pe Twitter, că Ucraina ar trebui să cedeze cererilor lui Putin de a renunța la Peninsula Crimeea, alipită ilegal de Rusia în 2014, pentru a evita degenerarea situației la nivel mondial.

Elon Musk crede că Rusia va folosi arme nucleare dacă armata sa este distrusă de NATO Foto: Arhivă
Elon Musk crede că Rusia va folosi arme nucleare dacă armata sa este distrusă de NATO Foto: Arhivă

„Dacă Rusia se confruntă cu alegerea de a pierde Crimeea sau de a folosi arme nucleare pe câmpul de luptă, o va alege pe cea din urmă. Am sancționat deja Rusia în toate modurile posibile, așa că ce mai are de pierdut? Dacă atacăm nuclear Rusia, ne va bombarda înapoi și așa ajungem la al treilea război mondial”, a scris pe Twitter cel mai bogat om din lume.

„Indiferent dacă vă place sau nu, Crimeea este văzută de Rusia ca o parte centrală a Rusiei. Crimeea are, de asemenea, o importanță critică pentru securitatea națională a Rusiei, deoarece este baza lor navală din sud. Din punctul lor de vedere, pierderea Crimeei este ca și cum SUA ar pierde Hawaii și Pearl Harbor”, a adăugat el.

Elon Musk a susținut de asemenea că Rusia va folosi arme nucleare dacă armata sa este distrusă de NATO.

„Dacă Rusia se confruntă cu distrugerea armatei și înfrângerea totală de către NATO, va folosi arme nucleare, atunci NATO va răspunde cu arme nucleare și civilizația s-a terminat”, a spus el.

Apoi s-a adresat celor care nu sunt de acord cu propunerea lui, spunând „Dar, hei, uită-te la partea bună! Rusia nu are Crimeea în acel scenariu, așa că poți fi liniștit de acel gând, în timp ce privești cum se ridică norii ciupercii (ce se formează după o explozie atomică.). "

Elon Musk, a  anunţat sâmbătă că SpaceX, compania pe care o conduce, va continua să finanţeze reţeaua de internet Starlink în Ucraina, declarația venind la o zi după după ce a spus că nu-şi mai permite să facă asta.

"La naiba. Chiar dacă Starlink pierde în continuare bani şi alte companii primesc miliarde de dolari de la contribuabili, vom continua să finanţăm guvernul ucrainean pe gratis", a scris pe Twitter cel mai bogat om din lume.

Potrivit Reuters nu este clar totuși dacă oferta lui Musk este sinceră sau dacă nu cumva este vorba de sarcasm.

Arvidas Anușauskas, ministrul lituanian al Apării, spunea recent că Elon Musk a căzut în momeala lui Vladimir Putin privind folosirea armelor nucleare în războiul din Ucraina, referindu-se la tema „planului de pace” propus de cel mai bogat om din lume.

„Elon Musk este primul care a căzut în această” momeală, a reacționat Arvidas Anușauskas pe contul său de Twitter, denunțând totodată atenția acordată de mass-media occidentală mișcărilor de arme nucleare în Rusia.

Multimiliardarul Elon Musk  le ceruse abonaților săi de pe Twitter să se pronunţe asupra unui plan pentru a pune capăt războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei, o ințiativă condamnată imediat de ucraineni, inclusiv, de președintele Volodimir Zelenski.

„Planul de pace” propus de Musk este bazat pe patru puncte: referendumuri, sub supravegherea ONU, privind viitorul celor patru regiuni ucrainene anexate săptămâna trecută de Rusia, cedarea Peninsulei Crimeea, alipită ilegal de Rusia în 2014, asigurarea alimentării cu apă a Crimeei și neutralitatea Ucrainei.

„Care @elonmusk vă place mai mult?”, a întrebat Zelenski într-o postare pe Twitter, oferind două răspunsuri: cel care sprijină Ucraina sau cel care susţine Rusia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite