Efectele pandemiei: a crescut numărul cazurilor de violenţă domestică, în special cele de natură sexuală, în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un studiu realizat de o organizaţie neguvernamentală arată că numărul cazurilor de violenţă domestică a crescut în Germania. Este un efect al pandemiei, susţin specialiştii.

Un raport dat publicităţii de organizaţia Weisser Ring pentru sprijinirea şi consilierea victimelor violenţei domestice demonstrează că numărul cazurilor a crescut în perioada pandemiei. 

"Am remarcat o creştere de aproximativ 10% a cazurilor de violenţă domestică în anul 2020, dar şi o creştere cu 20% prin comparaţie cu situaţia din 2018. Şi probabil că anul acesta vom atinge din nou nivelul din 2020", a declarat şeful organizaţiei, Joerg Ziercke, citat de Digi24.

Aproximativ 17.000 de cazuri au fost în atenţia voluntarilor acestei organizaţii, în 2020, dintre care 26% au fost abuzuri şi violenţe de natură sexuală.

Cele mai multe cazuri de violenţă domestică au fost înregistrate la doar câteva săptămâni după lockdown-urile din 2020 şi 2021. Numărul apelurilor telefonice primite de organizaţie laa crescut substanţial în acele perioade.

Organizaţia a oferit 3.350 de consultări online, de două ori mai multe în 2020 prin comparaţie cu 2019.

Aproximativ 80% dintre victimele violenţei domestice sunt femei, conform lui Ziercke. Această tendinţă îngrijorătoare este confirmată şi de statisticile poliţiei germane care au înregistrat o creştere cu 15% a infracţiunilor în acelaşi interval de timp (aproximativ 150.000 de infracţiuni produse în 2020 în contextul pandemiei)

Vă recomandăm şi: 

O fetiţă de 2 ani a provocat un accidenţ în lanţ pe un drum din Germania după ce a aruncat din maşină geanta cu bani a tatălui său

Gazele ruseşti se îndreaptă spre est, via Yamal-Europe, pentru a patra zi la rând. Cum explică Putin funcţionarea conductei în sistem reverse

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite