Dronele navale ucrainiene au provocat mai multe pagube, decât se crezuse inițial

0
Publicat:

Oficialii ucraineni au declarat că lovitura ucraineană asupra Sevastopolului ocupat, din noaptea de 23 martie, a vizat mai multe nave ale Flotei Mării Negre (BSF) și a provocat mai multe pagube decât au fost raportate inițial.

Sevastopol. Foto: Arhiva Adevărul
Sevastopol. Foto: Arhiva Adevărul

Direcția principală de informații militare (GUR) a Ucrainei a declarat pe 25 martie că forțele ucrainene au lovit uzina de reparații navale BSF din Sevastopol, unde nava de debarcare din clasa Yamal Ropucha a fost ancorată pe 23 martie, făcând o gaură în puntea superioară a navei Yamal și forțând personalul BSF să pompeze continuu apa din nava.

Purtătorul de cuvânt al Marinei Ucrainene, căpitanul de rang al treilea, Dmytro Pletenchuk, a declarat că lovitura ucraineană din 23 martie asupra centrului de comunicații BSF a provocat pagube substanțiale, despre care Pletenchuk a apreciat că ar putea împiedica în mod semnificativ funcționarea BSF, deoarece centrul de comunicații a sprijinit activitățile generale ale flotei și ar putea fi, de asemenea, a fost responsabil pentru proviziile flotei, reparațiile în curs și alte funcții importante.

Pletenchuk a raportat că forțele ucrainene au lovit și nava de recunoaștere a clasei Ivan Khurs Yury Ivanov pe 23 martie și că oficialii ucraineni verifică deteriorarea navei.

Generalul-maior adjunct al șefului GUR, Vadym Skibitskyi, a declarat că forțele ucrainene au folosit dronele navale V5 a aparatului robotic fără pilot al gărzii maritime autonome ucrainene (Magura) pentru a lovi navele Ivan Khurs și Yamal și că aceste drone navale ucrainene devin din ce în ce mai puternice și mai precise.

Skibitskyi a declarat că forțele ucrainene au folosit și dronele Magura V5 pentru a lovi navele BSF din clasa Akula și Serna în noiembrie 2023, corveta din clasa Ivanovets Tarantul și nava de debarcare din clasa Ceasar Kunikov Ropucha în februarie 2024 și Serghei Kotov. navă mare de patrulare în martie 2024.

Pletenchuk și purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operațional de Sud al Ucrainei, colonelul Nataliya Humenyuk, au declarat că forțele ruse au folosit rar rachete Kalibr în ultimele luni, deoarece baza navală BSF din Sevastopol este singura bază BSF care are infrastructura necesară pentru a reîncărca aceste rachete pe nave capabile de Kalibr.[

ISW continuă să evalueze că atacurile ucrainene împotriva navelor și infrastructurii BSF vor continua probabil să descurajeze forțele ruse de la redistribuirea navelor către Sevastopol și vestul Mării Negre și să complice capacitatea BSF de a-și maximiza capacitățile de luptă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite