Donald Trump merge în Polonia pentru a-şi reafirma angajamentul faţă de aliaţii din NATO. Posibilă întrevedere cu Putin în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump la Casa Albă FOTO Arhivă
Donald Trump la Casa Albă FOTO Arhivă

Preşedintele american Donald Trump va efectua la începutul lui iulie o vizită oficială în Polonia, înainte de summitul G20 din Germania, a anunţat vineri Casa Albă, potrivit „Le Figaro“.

„Vizita (în Polonia, n. red.) va reafirma angajamentul solid al Statelor Unite faţă de unul din cei mai apropiaţi aliaţi ai noştri şi va sublinia prioritatea administraţiei de a întări apărarea colectivă a NATO“, se arată într-un comunicat publicat de Casa Albă după întrevederea dintre Donald Trump şi Klaus Iohannis.

Vizita lui Trump în Polonia a fost confirmată la Varşovia, cu precizarea că va avea loc la 6 iulie.

Trump va participa, la Wroclaw, la summitul Iniţiativei celor Trei Mări (Baltică, Adriatică şi Neagră), alături de lideri ai 12 state din centrul, estul şi sudul Europei.

Cu această ocazie, Donald Trump se va întâlni cu omologul său polonez Andrzej Duda, pentru a aborda „subiecte bilaterale şi regionale“.

De asemenea, preşedintele american va ţine „un discurs major“, menţionează Casa Albă.

Polonia, de altfel ca întreaga Europă Centrală şi de Est, este îngrijorată de ambiţiile militare ale Rusiei, care a anexat peninsula Crimeea şi îi sprijină rebelii proruşi din estul Ucrainei.

Trump a afirmat pentru prima dată, vineri, în conferinţa de presă comună cu Klaus Iohannis, angajamentul Statelor Unite faţă de aliaţii din NATO în baza articolului 5 privind apărarea colectivă.

După vizita din Polonia, Trump se va deplasa la Hamburg, în Germania, pentru a participa la summitul G20, programat pe 7-8 iulie.

Bloomberg scrie că Donald Trump va discuta în marja acestui summit cu omologul său rus Vladimir Putin.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite