Doi turiști americani s-au îmbătat și au adormit în Turnul Eiffel. Au fost găsiți de dimineață

0
Publicat:

Doi turiști americani, care au băut alcool, au fost găsiți luni dimineață dormind în Turnul Eiffel, după ce duminică s-au ascuns de forţele de ordine.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Cei doi intruşi au fost descoperiţi la primele ore ale dimineţii, înainte de deschiderea pentru public, care are loc la ora 9:00, în timpul rondului efectuat de agenţii de securitate ai companiei care exploatează Turnul Eiffel (Sete). Turiştii se aflau între cel de-al doilea şi al treilea etaj al turnului, într-o zonă care nu este accesibilă publicului.

Aceştia „nu reprezentau nicio ameninţare aparentă”, a precizat Sete.

Ei au cumpărat biletul de intrare duminică în jurul orei 22:40 şi au sărit barierele în timp ce coborau scările, potrivit sursei din cadrul poliţiei.

O echipă de pompieri, printre care şi cei din cadrul unităţii specializate a Grupului de intervenţie şi de recunoaştere în mediu periculos (Grimp), i-au recuperat şi i-au escortat în siguranţă, potrivit aceleiaşi surse.

„Au rămas blocaţi întrucât se aflau sub influenţa alcoolului”, potrivit parchetului din Paris, care a răspuns la o solicitare din partea AFP.

Cei doi bărbaţi au fost conduşi la comisariatul din arondismentul 7 pentru a fi audiaţi, iar Sete şi-a anunţat intenţia de a depune plângere „săptămâna aceasta”.

„Nu a fost constatată nicio pagubă, amenda pentru intrare neautorizată într-un loc istoric sau cultural a fost clasată”, a precizat parchetul.

Turnul Eiffel a fost redeschis publicului cu circa o oră întârziere, la aproximativ ora 10:00.

Incidentul aduce o nouă perturbare programului de primire a turiştilor după ce sâmbătă au avut loc evacuări în două rânduri în urma unor alerte false cu bombă. A fost deschisă o anchetă condusă de centrul naţional pentru lupta împotriva infracţiunilor online.

Luni dimineaţă, trei comisariate pariziene au primit e-mailuri menţionând din nou prezenţa unor bombe în Turnul Eiffel, dar Sete, la recomandarea poliţiei, a decis să nu mai evacueze monumentul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite