Doi şoferi români au fost arestaţi în Franţa după ce au fost prinşi că transportau migranţi într-o remorcă frigorifică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări de construcţii au început pentru ridicarea unui zid împotriva migranţilor în Calais Franţa FOTO Hepta / Bestimage / ImageBuzz / Alain Rolland

Doi şoferi români au fost arestaţi în portul Calais, în această dimineaţă, după ce autorităţile britanice de frontieră au descoperit că transportau opt migranţi afgani într-o remorcă frigorifică, scrie The Mirror.

Cei opt cetăţeni afgani, dintre care jumătate erau copii şi chiar bebeluşi, se aflau în stare de hipotermie, spun surse apropiate situaţiei citate de publicaţia britanică.

O sursă din cadrul forţelor de investigaţie a declarat: „Afganii aflaţi în remorca vehiculului sufereau de hipotermie uşoară. Aceasta s-ar fi înrăutăţit, dacă ar fi rămas acolo, dar au fost duşi la un spital din Calais pentru tratament imediat”.

Şoferii români au fost arestaţi după descoperire, la 5 dimineaţa, la Calais. Cei doi încercau să se îmbarce, împreună cu vehiculul pe care îl conduceau, pe un feribot către Marea Britanie.

„Şoferii sunt suspectaţi că au încercat să îi introducă fraudulos în Marea Britanie pe afgani. Aceştia au amândoi naţionalitate română şi se află în custodie, confruntându-se cu mai multe acuzaţii”, au mai spus sursele.

Potrivit lor, forţele britanice de frontieră au descoperit migranţii şi au făcut apel la autorităţile franceze să opereze arestările.

Autorităţile din Calais au confirmat arestările şi au anunţat că temperatura din interiorul camionului era de circa 7 grade Celsius.

Identităţile şoferilor şi ale pasagerilor nu au fost dezvăluite.

Arestările vin după ce, săptămâna trecută, 39 de persoane decedate au fost descoperite în remorca unui camion frigorific similar ajuns în Marea Britanie, iar şoferul a fost condamnat la ucidere din culpă.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri