Kuweit: Ambasadoarea suedeză convocată în semn de protest împotriva arderii unui Coran la Stockholm VIDEO

0
Publicat:

Ministerul kuweitian de Externe a convocat-o pe ambasadoarea suedeză pentru a protesta împotriva arderii unui Coran la Stockholm, act ce a stârnit indignare pe întreg mapamondul în lumea musulmană, conform AFP, scrie Agerpres. 

Salwan Momika FOTO: EPA-EFE
Salwan Momika FOTO: EPA-EFE

"Vice-ministrul afacerilor externe a înmânat ambasadorului Suediei (cu sediul la Abu Dhabi) o notă oficială de protest referitoare la condamnarea şi denunţarea de către statul Kuweit după arderea unei copii a Sfântului Coran de către un extremist", se arată în comunicat.

În nota înmânată ambasadorului Suediei se protestează și împotriva autorizării adunării publice din Suedia, potrivit aceleiași surse.

Salwan Momika, un refugiat irakian de 37 de ani care a fugit în Suedia, a rupt și ars câteva pagini dintr-un Coran, în fața celei mai mari moschei din Suedia, în prima zi de Eid al-Adha, marea Sărbătoare a Sacrificiului celebrată de musulmanii din întreaga lume.

Astfel de proteste au avut loc și în trecut cea mai recentă fiind în luna ianuarie când un Coran a fost ars în faţa ambasadei Turciei din Stockholm fapt ce a înfuriat Ankara şi lumea musulmană.

Incidentul a atras numeroase condamnări. Marocul şi-a rechemat ambasadorul, Ankara a criticat "acţiunile anti-islamice", iar Washingtonul a reamintit că "arderea textelor religioase denotă lipsă de respect şi este ofensatoare", scrie Agerpres.

Irakul şi Emiratele Arabe Unite au convocat, în semn de protest, ambasadorii Suediei acreditaţi în statele lor lor, în timp ce câteva mii de protestatari s-au adunat în apropierea ambasadei Suediei la Bagdad.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite