Doi ofițeri de poliție din Anglia, concediați fiindcă au lovit un copil în timpul arestării

0
Publicat:

Doi ofițeri din cadrul poliției metropolitane din Anglia au fost concediați după o audiere pentru abateri grave fiindcă au lovit un copil în timpul arestării sale și au mințit în legătură cu incidentul din Finsbury Park, care a avut loc în luna aprilie a anului 2021, relatează The Guardian.

Cei doi polițiști au fost concediați. Foto: Shutterstock (Arhivă)
Cei doi polițiști au fost concediați. Foto: Shutterstock (Arhivă)

În cadrul audierii, care a urmat unei anchete realizate de Biroul Independent pentru Conduita Poliției (IOPC), agenții de poliție Alexei Zalesskiy și Conor Ryan au fost învinuiți că au utilizat forța excesivă asupra băiatului în vârstă de 14 ani, care făcea parte dintr-un grup de tineri adunați în Finsbury Park, în nordul Londrei, în aprilie 2021. 

În timpul încercărilor de dispersare a grupului, băiatul a devenit agitat fiindcă a fost împins de autorități. Ulterior, el a început să strige și să scuipe în fața unui agent de poliție, înainte de a fugi de oamenii legii, care l-au urmărit pentru a-l aresta pentru agresarea unui ofițer. 

Adolescentul a fost încătușat și arestat pentru agresarea unui agent de poliție și pentru tulburarea ordinii publice. Apoi, băiatul nu a fost acuzat și nu au fost luate alte măsuri. 

În timpul anchetei realizate de IOPC s-a constatat că Zalesskiy l-a lovit cel puțin o dată, iar Ryan l-a lovit în zona gâtului și a capului și l-a lovit cu genunchiul în coapsă. 

Printre probele colectate de anchetatorii IOPC se numără videoclipuri și imagini de pe camerele de supraveghere, care arată cum oamenii legii îl lovesc pe băiat. 

De asemenea, IOPC a anunțat că a găsit dovezi că ofițerii de poliție au mințit în declarațiile pe care le-au dat imediat după întâmplare. 

„Un mesaj puternic”

Ancheta a avut loc după o sesizare voluntară în luna aprilie a anului 2021 din partea Serviciului de Poliție Metropolitană (MPS) cu privire la comportamentul ofițerilor. Serviciul de urmărire penală al Coroanei (CPS) a hotărât să nu formuleze acuzații împotriva ofițerilor. 

O cercetare disciplinară organizată de forțele de ordine și condusă de o persoană independentă și calificată din punct de vedere juridic, care s-a încheiat miercuri, a stabilit că ofițerii au încălcat standardele de comportament profesional ale poliției în ceea ce privește utilizarea forței, onestitatea și integritatea. 

Oamenii trebuie să aibă încredere că, atunci când polițiștii sunt nevoiți să folosească forța pentru a reține și aresta persoane, aceștia vor folosi doar forța minimă necesară”, a afirmat Amanda Rowe, directorul IOPC. 

„Pentru a agrava situația, au încercat apoi să își justifice acțiunile mințind în declarațiile inițiale de după incident. Concedierile lor trimit un mesaj puternic că vor exista consecințe grave pentru ofițerii de poliție care recurg la violență gratuită și sunt necinstiți în legătură cu acțiunile lor. 

Ambii ofițeri vor fi incluși pe lista de persoane excluse din poliție, ceea ce îi va împiedica să se angajeze în viitor în cadrul oricărui serviciu de poliție", a mai adăugat Rowe. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite