Din ce în ce mai mulţi scoţieni îşi doresc independenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Susţinerea pentru independenţa Scoţiei a crescut cu opt puncte într-o lună, potrivit ultimului sondaj. Dacă înainte majoritatea era pentru „nu“, acum cei care îşi doresc o ţară independentă de Marea Britanie, aproape i-au ajuns din urmă.

Ultimul sondaj privind părerea populaţiei despre independenţa Scoţiei a crescut. Tabăra celor cu „Nu“ are acum doar şase puncte avans faţă se campania „Da“, scăzând cu 14 puncte de la mijlocul lunii trecute şi cu 22 de puncte de la începutul lei, excluzându-se voturile celor indecişi, notează „The Telegraph“.

Mai precis, excluzând „nu ştiu“-ul , 53% din cei chestionaţi plănuiesc să voteze cu „Nu“ la referendum, în timp ce 47% vor vota „Da“. 

Acest sondaj demonstrează că «da»-ul e vedetă. Este un mare succes într-un sondaj «YouGov» pentru campania de independenţă şi un câştig de opt puncte în doar trei săptămâni. Mai avem nevoie de doar trei puncte pentru a obţine Da pentru Scoţia pe 18 septembrie“, declară Blair Jenkins, directorul executiv al campaniei „Da Scoţia“.

„Scoţia este una dintre cele mai bogate ţări ale lumii. Din ce în ce mai mulţi oameni realizează că un vot pentru independenţă este o ocazie de a face viaţa mult mai bună pentru toţi care locuiesc aici, va crea mai multe slujbe şi va proteja servicii vitale de efectele devastatoare ale privatizării“, continuă Jenkins.

De partea cealaltă, directorul campaniei „Mai bine împreună“, Blair McDougall, spune că nu se va lăsa. „Avem nevoie de cei care tac şi care vor să spună Nu. Trebuie să iasă în faţă şi să-şi spună părerea. Prin vot, prin telefoane sau vorbind cu prietenii – oamenii trebuie să se simtă încrezători şi să vorbească. Nu ne vom complace nicio secundă şi vom face tot ce putem pentru a asigura un viitor luminos pentru Scoţia în cadrul Marii Britanii“, declară Blair McDougall.


Citeşte şi:

Scoţienii îşi vând voturile pe eBay

Câţiva scoţieni au încercat să-şi vândă online votul privind referendumul pentru independenţa Scoţiei. Poliţia a început o investigaţie.

Cazul Scoţiei, posibil catalizator al viitorului proces de fărâmiţare al statelor din Europa

Referendumul scoţian deschide oare Cutia Pandorei în Europa? Să vedem, deoarece deja a început votul pentru corespondenţă premergător zilei de 18 septembrie, atunci când se va decide dacă Scoţia va rămâne sau nu în componen'a Regatului Unit al Mariii Britanii şi Irlandei de Nord.

Votul care poate rupe Regatul Unit: bătălia pentru Scoţia începe azi

REFERENDUM Înfruntarea politică privind independenţa Scoţiei de Marea Britanie este mai acerbă ca oricând. Mulţi scoţieni încă nu ştiu cum vor vota, dar britanicii fac toate eforturile pentru a-i păstra în Regat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite