Garda de corp a fostului premier britanic David Cameron îşi uită arma şi paşaportul în toaleta unui avion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţistul britanic însărcinat cu protecţia lui David Cameron şi-a uitat pistolul şi paşaportul său şi al fostului premier britanic în toaleta unui avion, semănând panică, dezvăluie presa britanică, relatează AFP.

Contactată de AFP, poliţia a declarat că ”este la curent cu acest incient care a avut loc în timpul unui zbor către Regatul Unit la 3 februarie”.

”Ofiţerul respectiv a fost demis din funcţia sa operaţională”, a anunţat Scotland Yard, precizând că ia cazul ”foarte în serios” şi că a deschis o anchetă internă.

Arma, un pistol semiautomat de tip Glock 19 - încărcat - a fost găsită chiar înainte de decolarea unui zbor de la New York la Londra, luni, de către un pasager care, şocat, a alertat personalul de la bord.

”Căpitanul a confirmat că s-a găsit un pistol, lucru care a panicat pe toată lumea”, a declarat un pasager citat de tabloidul The Sun.

”El a încercat să calmeze pe toată lumea explicând că legea îi autorizează pe ofiţerii de protecţie să aibă arme de mână în avioane şi că arma a fost predată gărzii de corp”, a continuat el.

În afară de arma sa, garda de corp a lui Cameron şi-a uitat atât paşaportul său, cât şi pe cel al lui David Cameron la toaletă.

Premier timp de şase ani, din 2010, David Cameron a declanşat referendumul din 2016 cu privire la Brexit.

După ce a făcut campanie în favoarea rămânerii Regatului Unit în Uniunea Europeană (UE), el a demisionat la o zi după anunţarea rezultatului, în care tabăra ”Leave” a obţinut o victorie cu aproape 52% din voturile exprimate, şi s-a retras din viaţa politică.

Cameron benficiază de protecţie din partea poliţiei.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite