David Cameron a declarat că suportul britanic pentru Israel nu este necondiţionat

0
Publicat:

Suportul Regatului Unit pentru Israel nu este necondiţionat, a spus ministrul britanic de externe David Cameron, notează duminică PA Media/dpa, scrie AGERPRES.

David Cameron FOTO: EPA-EFE
David Cameron FOTO: EPA-EFE

Şeful diplomaţiei britanice a exercitat presiuni suplimentare asupra premierului israelian Benjamin Netanyahu, după uciderea a trei lucrători umanitari britanici în cadrul unui atac aerian al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF).

Scriind în Sunday Times la şase luni de la atacul Hamas din 7 octombrie, care a declanşat conflictul din Fâşia Gaza, David Cameron a lansat un avertisment cu privire la conformitatea Israelului cu dreptul internaţional.

Această declarație vine după mesajului transmis Israelului de premierul Rishi Sunak, care a spus că Marea Britanie continuă să susţină dreptul naţiunii din Orientul Mijlociu de a-şi apăra securitatea, adăugând în acelaşi timp că Marea Britanie rămâne „îngrozită” de moartea lucrătorilor umanitari.

John Chapman, în vârstă de 57 de ani, James „Jim” Henderson, în vârstă de 33 de ani, şi James Kirby, în vârstă de 47 de ani, sunt cei trei britanici care şi-au pierdut viaţa în atacurile aeriene efectuate de IDF pe 1 aprilie. IDF a descris incidentul ca fiind o „greşeală gravă, ce decurge dintr-un eşec grav” şi, ca urmare, a concediat doi ofiţeri.

Însă David Cameron a spus că „nu există nicio îndoială unde este vina”, adăugând că „acest lucru nu trebuie să se mai întâmple niciodată”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite