Cutremur de magnitudine 5,4 la granița dintre Muntenegru şi Bosnia Herţegovina

0
Publicat:

În zona de frontieră dintre Muntenegru şi Bosnia şi Herţegovina, joi dimineaţă s-a produs un puternic seism, cu epicentrul localizat în vestul Muntenegrului, informează Agerpres.

foto arhivă
foto arhivă

Conform Institutului american de geofizică (USGS), epicentrul cutremurului, care a avut magnitudinea 5,4, a fost localizat în vestul Muntenegrului, la aproximativ 30 de kilometri de oraşul muntenegrean Niksic şi la circa 25 de kilometri de oraşul bosniac Bileca.

Acesta s-a produs la o adâncime estimată la 7,6 kilometri şi a fost resimţit la Sarajevo şi în întreaga regiune a Balcanilor de Vest, o zonă cu o importantă activitate seismică.

Nu au fost raportate victime sau pagube imediate.

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 s-a produs în aceeaşi regiune în aprilie 2022, provocând moartea unei persoane şi mai mulţi răniţi în Stolac, Bosnia.

Precedentul cutremur major din Balcani, cu magnitudinea 6,4, s-a produs la 29 decembrie 2020 în Croaţia, în regiunea Petrinja (centru), evenimentul fiind soldat cu moartea a şapte persoane şi sute de clădiri şi case distruse.

În martie 2020, capitala croată Zagreb a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea 5,3 care a provocat pagube importante.

În noiembrie 2019, peste 50 de persoane au murit în Albania în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,4, care a lăsat mii de oameni fără adăpost.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite