Cuplu nevoit să vândă noul Land Rover cu o pierdere uriașă, la o lună după ce l-a cumpărat: „Această primă de asigurare este prea mare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza faptului că valoarea asigurării a crescut cu 400% în doar o lună, un cuplu este nevoit să-și vândă mașina în pierdere.

Land Rover Arhivă Adevărul
Land Rover Arhivă Adevărul

Hannah Platts, din Marea Britanie, și-a cumpărat un Land Rover Defender nou-nouț în luna octombrie a anului trecut. A încheiat o asigurare auto obligatorie, cu o primă care valora puțin peste 2.000 de lire pe an (2.300 euro), scrie Pro Motor.

După nicio lună, a primit notificare că a fost anulat contractul. Iar cea mai ieftină poliță de asigurare urma să coste cu 400% mai mult.

A încercat să găsească o nouă ofertă, dar cel mai bun preț pe care l-a primit a fost de 11.000 de lire sterline pe an (12.900 euro). Valoarea asigurării a crescut, deși în istoricul ei nu există niciun accident auto.

Practic, în doar 30 de zile, prima de asigurare a crescut de la 2.300 de lire (2.700 euro) la aproximativ 11.000 de lire (12.900 euro).

„L-am cumpărat cu aproximativ 100.000 de lire sterline, dar am fost nevoită să îl vând. Această primă de asigurare este prea mare. Am pierdut în urma acestei tranzacții aproximativ 14.000 de lire sterline”, a declarat femeia, citată de dailymail.co.uk.

Femeia a fost nevoită să vândă mașina cu peste 14.000 de lire (16.300 euro) mai ieftin pentru că este greu de asigurat.

Din cauza furturilor auto înregistrate în ultimii ani, asigurările pentru mașinile Land Rover au crescut foarte mult în Marea Britanie. Mai mult decât atât, unele companii nici măcar nu mai oferă asigurări pentru aceste modele.

„Din păcate, o creștere record a primelor de asigurare auto este o problemă care afectează întreaga industrie. Ne angajăm pe deplin să facem tot ce putem pentru a sprijini clienții care ar putea avea dificultăți să obțină asigurare. Ca atare, în octombrie, am lansat propria noastră asigurare și până acum am oferit clienților peste 11.000 de soluții de asigurare și lucrăm continuu pentru a ne extinde oferta”, au declarat reprezentanții Jaguar Land Rover.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite