Cum se pregătește Parisul pentru Jocurile Olimpice din 2024: migranţii şi romii, mutaţi din locuinţele ocupate ilegal

0
Publicat:

Mai mult de jumătate din structurile construite sau renovate pentru Jocurile de vară care vor începe în iulie se află în Seine-Saint-Denis, inclusiv Satul Olimpic aflat încă în construcţie, scrie GSP.

Romi lângă Paris FOTO Reuters
Romi lângă Paris FOTO Reuters

Camelia Toldea, soţul ei şi cei trei copii se numără printre miile de imigranţi, solicitanţi de azil şi romi prinşi în evacuările din suburbia Seine-Saint-Denis, situată în nordul Parisului, care ilustrează problema persoanelor fără adăpost din oraş înaintea Jocurilor Olimpice de anul viitor din capitala Franţei.

Mai mult de jumătate din structurile construite sau renovate pentru Jocurile de vară care vor începe în iulie se află în Seine-Saint-Denis, inclusiv Satul Olimpic aflat încă în construcţie.

Filiala din Seine-Saint-Denis a Ministerului de Interne al Franţei - cunoscută sub numele de prefectură - a declarat pentru Reuters că evacuările de squat-uri (locuinţe precare ocupate abuziv - n.r.) nu au legătură cu Jocurile Olimpice, ci urmează procedurile legale normale. Acestea au fost accelerate de o nouă lege adoptată în iulie, care impune, de asemenea, amenzi mari şi pedepse cu închisoarea pentru ocuparea ilegală.

Închiderile de locuințe ocupate abuziv împing mai multe persoane vulnerabile în situaţii de locuit instabile, după ce guvernul a redus cu 1.000 locurile din hotelurile sociale folosite pentru locuinţe de urgenţă în suburbie, ceea ce reprezintă aproximativ zece la sută.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite