Cum se descurcă Polonia fără gazul rusesc: „Moscova nu este un partener de încredere în niciun fel de afaceri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gaz

Reprezentanţii de la Varşovia spun că se vor descurca fără gazul rusesc după ce Rusia a tăiat livrările către Polonia miercuri dimineaţa, relatează BBC.

Compania poloneză de gaze de stat PGNiG a precizat că a fost anunţată că livrările de gaze vor fi oprite de la ora locală 08:00. În aceeaşi situaţie este şi Bulgaria. 

Ministrul polonez pentru Climă, Anna Moskwa, a spus că nu este nevoie ca ţara să scoată gaz din rezerve şi că alimentarea pentru clienţi nu va fi tăiată. La rândul său, ministrul adjunct de externe, Marcin Przydacz, a declarat că Polonia s-a pregătit pentru posibilitatea ca Rusia să limiteze exporturile de gaze prin diversificarea aprovizionării. „Sunt destul de sigur că vom reuşi să ne descurcăm”, a spus el pentru BBC.

El a adăugat că suspendarea livrărilor a demonstrat că Moscova „nu este un partener de încredere în niciun fel de afaceri” şi a îndemnat alte ţări europene, precum Germania, să susţină interzicerea importurilor de energie din Rusia.

La 1 mai, urmează să se deschidă un nou gazoduct cu Lituania, care va oferi Poloniei acces la gaz de la terminalul GNL al Lituaniei. 

Vă mai recomandăm:

Volodimir Zelenski: Victoria Ucrainei este o chestiune de timp. Dacă vrei să construieşti un Reich milenar, pierzi

Război în Ucraina. Kuleba: „Moscova simte că se apropie înfrângerea în Ucraina”. Ruşii, acuzaţi că mobilizează forţat bărbaţi din teritoriile ocupate

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite