Cum au scăpat mai multe românce specializate în furturi din magazine de închisoare în Anglia. „Nu ştiam că furtul e infracţiune”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru românce specializate în furtul din magazine au fost parţial iertate de judecătorii englezi după ce acestea au furat obiecte de parfumerie în valoare de peste 4,000 de lire într-o singură zi, în timpul unei serii de furturi care a durat patru luni. În loc de puşcărie, două dintre cele patru românce vor trebui să presteze muncă în folosul comunităţii. Celelalte încă îşi aşteaptă sentinţa.

Cele patru românce, stabilite in oraşul Birmingham, se specializaseră în furtul din mall-uri aglomerate din întreaga ţara - în special, în sustragerea de produse de lux, precum obiecte de parfumerie, conform autorităţilor. Cele patru  şi-au recunoscut vinovăţia şi au fost condamnate la muncă în folosul comunităţii după ce un judecător a concluzionat că „este clar că acestea au fost controlate de către alte persoane”, scrie Daily Mail.

Cele patru femei au furat produse de lux din magazine în valoare de nu mai puţin de 6,101 de lire în oraşele Bristol, Northampton, Telford şi Worcester. Totul în mai multe reprize de furturi întinse pe o perioadă de patru luni. Pe 14 februarie 2020, două dintre acestea au reuşit să sustragă bunuri în valoare de peste 4,000 de lire dintr-un magazin înainte să fie prinse de poliţie. „Am văzut parfumul. Mi-a plăcut şi am luat lucrurile astea pentru a le oferi cadou prietenilor mei de Sfântul Valentin”, a declarat atunci una dintre femei, în timp ce alta şi-a justificat participarea spunând că nu ştia „că furtul e interzis”.

Femeile au fost identificate ca Geanina Stan (22 de ani), Daniela Stoian (20 de ani), Angelica Marin (18 ani) şi Samirateanca Bucureştean (24 de ani). Procurorul a prezentat mai multe episoade în care femeile au fost prinse furând din diferite magazine, accentuând faptul că cele patru femei nu se pricepeau neapărat foarte bine la a nu atrage atenţia asupra lor. Cu toate că deja fuseseră prinse cel puţin o dată de poliţiştii, Stan şi Stoian s-au dus, pe 12 ianuarie, într-un magazin din Northampton, „unde comportamentul lor a atras imediat atenţia, cele două având cu ele mai multe pungi mari fără niciun conţinut”. „Au fost văzute de agenţii de pază cum luau obiecte de parfumerie de pe raft şi le puneau în pungi, plecând apoi din magazin fără să facă niciun efort de a plăti”, mai spune procurorul.

„Cazul are în vedere un grup de femei de origine română stabilite în Birmingham, dar care au călătorit în mai multe zone din ţară, vizitând mall-uri aglomerate unde au furat cantităţi importante de parfum din magazine. Acestea şi-au recunoscut imediat faptele şi au arătat că regretă faptele făcute. Există suspiciuni că cele patru erau organizate de către altcineva dată fiind finanţarea călătoriilor făcute de către acestea”, a susţinut procurorul de caz în faţa curţii de judecată. 

Judecătoarea de caz a reţinut acest ultim aspect, cântărind deciziv în hotărârea de a nu e condamna pe cele patru la închisoare. „Vorbim de o operaţiune planificată şi de un exemplu de furt organizat. Aţi călătorit în lungul şi-n latul ţării pentru a fura. Sunt gata să accept faptul că nu există dovezi care să arată că aţi face parte din comitetul de planificare, cel care decide ce magazine sunt ţinte şi ce obiecte trebuie furate. Îmi este perfect clar că alţii sunt cei aflaţi în control”, a spus judecătoarea. 

Angelica Marin şi Samirateanca Bucureştean au fost condamnate la mai multe luni de muncă în folosul comunităţii, în timp ce sentinţa pentru Geanina Stan şi Daniela Stoian este aşteptată în săptămânile următoare. 

EuropaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite