Cum a reușit un șofer de TIR român să avarieze o clădire de 600 de ani și să blocheze complet traficul dintr-un mic sat din Germania

0
Publicat:

Un șofer român a paralizat complet traficul într-un mic sat din Germania după ce a ignorat semnele de circulație și a un camion de 40 de tone pe o stradă îngustă. 

Șoferul de tir a ignorat complet semnele de circulație. FOTO: wdr.de
Șoferul de tir a ignorat complet semnele de circulație. FOTO: wdr.de

Autovehicul de mare tonaj a rămas blocat în curtea unei ferme din Solingen-Ohligs, în cursul serii de duminică, și a fost eliberat abia în ziua următoare. Incidentul a determinat temporar închiderea liniei ferate S-Bahn 1 în seara de luni, notează știridiaspora.ro. 

Șoferul s-a bazat exclusiv pe sistemul de navigație, ajungând să rămână blocat în incinta unei ferme mici, anunță poliția. 

Acesta a ignorat anterior mai multe restricții legate de greutate și a circulat cu semiremorca pe mai multe drumuri înguste. Potrivit autorităților, șoferul a provocat daune unui autoturism parcat și a traversat un pod peste linia ferată S-Bahn 1.

Podul nu era omologat pentru vehicule cu o greutate de 40 de tone, ci doar pentru cele cu o greutate de 12 tone. În urma unei evaluări a unui inginer structural, ruta S-Bahn a fost inițial închisă, dar a fost redeschisă aproape două ore mai târziu. Călătoria nebună a șoferului român s-a încheiat atunci când semiremorca a rămas blocată între un hambar considerat monument istoric și o casă de lemn veche de peste 600 de ani de la ferma „Keusenhof” din satul Ohligs.

Camionul a fost remorcat din curtea fermei cu ajutorul a două vehicule de tractare mai mici. Șoferul român a reușit să manevreze mașina independent. Serviciul de tractare a deplasat semiremorca în direcția corectă pentru a minimiza riscul de avarii suplimentare la clădiri.

Camionul, încărcat cu o cantitate considerabilă de pâine prăjită, a fost descărcat în prealabil. Aceasta a fost o măsură preventivă a poliției pentru a evita o nouă traversare a podului cu o greutate prea mare, notează sursa citată. 

Autoritățile germane speră acum ca șoferul să  acopere costurile reparațiilor, în special cele aferente casei de lemn în cel mai scurt timp posibil.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite