Cum a devenit Volodimir Zelenski omul momentului la Hollywood | FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când actorul Ben Stiller a intrat în biroul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, în luna iunie, l-a îmbrățișat și i-a spus: „Ești eroul meu", relatează The Guardian.

Presedinte Ucraina Volodimir Zelenski
Zelenski a creat un „Walk of Fame” ucrainean. Foto Shutterstock

Stiller face parte dintr-un șir de vedete care au făcut un drum lung până la Kiev pentru a-l întâlni pe Zelenski, el însuși un fost actor și comediant. Un drum care implică o călătorie cu trenul de o noapte din Polonia, fiindcă zborurile comerciale, ca să nu mai vorbim de avioanele private, nu pot zbura în spațiul aerian al Ucrainei din motive de siguranță. 

Ben Stiller și Volodimir Zelenski.
Stiller s-a întâlnit cu Zelenski. Foto Serviciul de presă al Președinției ucrainene (Arhivă)

Înaintea lui Stiller a fost actorul Sean Penn, care a vizitat țara de trei ori de la invazie și care realizează un documentar despre război, în care Zelenski va apărea fără îndoială. 

La ultima sa vizită, Penn i-a dăruit lui Zelenski unul dintre Oscarurile sale pentru a-l păstra până după victoria Ucrainei. Acesta a fost modul lui Penn de a demonstra cât de mult crede că președintele și țara vor supraviețui acestui război. 

Sean Penn și Volodimir Zelenski
Penn i-a oferit lui Zelenski un premiu Oscar. FOTO Profimedia (Arhivă)

Vedetele care au vizitat Ucraina

Printre alte vedete care au vizitat Ucraina se numără aventurierul britanic Bear Grylls, fondatorul Virgin Group, Richard Branson, actrița Jessica Chastain, celebrul bucătar José Andrés și istoricul Timothy Snyder.

De asemenea, Bono, solistul trupei U2, a vizitat orașul ucrainean Irpin la 8 mai 2022. 

Bono în Ucraina.
Bono a vizitat orașul ucrainean Irpin la 8 mai 2022. Foto AFP (Arhivă)

În aceeași ordine de idei, Zelenski a acordat în luna decembrie a anului 2022 un interviu prezentatorului TV David Letterman. Interviul a fost filmat într-o stație de metrou din Kiev.

Zelenski și David Letterman.
Zelenski și David Letterman. Foto captură video YouTube (Arhivă)

Angelina Jolie a vizitat Ucraina în luna mai a anului trecut. Actrița s-a întâlnit cu mulţi copii ucraineni internaţi într-un spital.

Angelina Jolie în Ucraina.
Angelina Jolie în Ucraina. Foto: Profimedia (Arhivă)

De asemenea, starul Jean-Claude Van Damme, care a filmat la Kiev pentru o producție Netflix în urmă cu doi ani, a vizitat, de asemenea, Ucraina.  

Jean Claude Van Damme în Ucraina.
Jean Claude Van Damme în Ucraina. Foto: captură video (Arhivă)

Și există multe alte celebrități care nu au vizitat Ucraina, dar care și-au folosit platformele pentru a strânge fonduri. Actrița de origine ucraineană Mila Kunis și soțul ei, Ashton Kutcher, au strâns peste 30 de milioane de dolari la începutul războiului. 

Este un orator înnăscut datorită trecutului său", a afirmat Nikki Fowler, președintele asociației criticilor de la Hollywood, care este și ea pe jumătate ucraineancă.  

Hollywood-ul îl „respectă" pe Zelenski pentru că pentru ei este un erou, potrivit lui Fowler. „Atunci când poți avea acces la un erou din viața reală, genul pe care nu îl vezi în filme, cine nu ar vrea să sprijine acest lucru?". 

În acest an, discursul lui Zelenski de la Cannes a fost ovaționat. Revista Time, Politico și Financial Times l-au desemnat persoana anului. 

Zelenski a creat un „Walk of Fame” ucrainean

În fața parlamentului ucrainean, probabil ca un semn de recunoaștere al trecutului său ca actor, Zelenski a creat un „Walk of Fame” ucrainean. Cei care au fost considerați cei mai mari susținători ai Ucrainei au fost onorați cu o placă. Penn și Andrés se numără printre cei care au primit această placă. În plus, și alți politicieni precum fostul premier britanic Boris Johnson, care a devenit o celebritate în Ucraina în timpul mandatului său, au primit o placă, precum și liderii Poloniei, Letoniei, Republicii Cehe, Sloveniei și UE. 

Ca fost actor, Zelenski apreciază puterea actorilor, în special a celor de la Hollywood", potrivit fostei sale secretare de presă, Iuliia Mendel, autoarea cărții „Lupta vieții noastre". „A făcut ca Ucraina să fie mai populară în întreaga lume", a mai adăugat Mendel. 

 „La început, Zelenski a fost destul de agresiv, dar a exprimat gândurile și sentimentele colective ale multor ucraineni", a declarat Mendel, amintind de discursul președintelui din martie, când a spus despre NATO că este slabă și că poartă responsabilitatea pentru fiecare ucrainean mort. „Îi era teamă că Occidentul se va folosi doar de birocrație sau de probleme interne pentru a se mișca încet”. 

„Ucraina este un partener”

De la recentele succese înregistrate de armata ucraineană, cu ajutorul occidentalilor, retorica lui Zelenski a devenit mai blândă. „El vrea să arate că Ucraina este un partener", a declarat Mendel. 

Pentru profesorul de la Cornell, Grant Farred, autorul cărții „The Zelenski Method”, atractivitatea președintelui vine din faptul că împinge Occidentul să-și urmeze propriile valori. „Europa începe în Crimeea și cred că Zelenski înțelege acest lucru", a declarat Farred, făcând aluzie la principiile dreptului internațional. 

Dar, în timp ce Zelenski a ajuns vedetă internațională și a atins un statut aproape legendar la Hollywood, în țară, șeful Statului Major al Ucrainei, Valeri Zaluzhnii, este considerat mai popular, în ciuda faptului că a acordat doar câteva interviuri de la începutul războiului. 

Ucrainenii conferă armatei și, prin urmare, lui Zaluzhnii, reușitele din timpul războiului. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite