Cruciada tabloidelor britanice împotriva imigranţilor continuă: „Românii, sabotaţi de ai lor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicaţiile britanice „The Daily Mail” şi „Daily Express” continuă ofensiva faţă de români. În timp ce „Daily Mail” vorbeşte despre sporirea numărului de români care cer informaţii referitoare la ajutoarele sociale de care pot beneficia odată ajunşi în Marea Britanie, „The Daily Express” citează mai mulţi români stabiliţi în Regatul Unit care se plâng de ridicarea restricţiilor pentru cei din patria natală.

Articolul din “The Daily Mail” susţine că “firmele de recrutare sunt inundate cu solicitări din partea românilor care întreabă cum pot beneficia de ajutoare sociale în Marea Britanie” şi precizează că, din luna ianuarie, românii şi bulgarii vor putea călători nestingheriţi în Regat.

Drept urmare, “vor putea cere aceleaşi ajutoare sociale ca şi alţi cetăţeni ai Uniunii Europene”, se arată în materialul care prezintă opinia directorului unei firme de recrutare, Adrian Pop, născut în România.

Pop avertizează că “unele familii de romi pot veni în Marea Britanie cu şapte sau opt copii şi pot pretinde 3.000 de lire pe lună”, dar susţine că principalul vinovat pentru această situaţie este “sistemul britanic”.  

Potrivit parlamentarilor britanici citaţi în material, singura cale “de a opri afluxul de imigranţi români şi bulgari” este ieşirea ţării din Uniunea Europeană. Printre politicienii eurosceptici citaţi în articol se numără şi Paul Nuttal (UKIP), care prezice că, odată cu ridicarea restricţiilor pentru imigranţi, contribuabilii britanici vor “avea de suferit”.

“Ceea ce e tragic este că putem evita asta”, conchide el.

Publicaţia “The Daily Express” subliniază că propria “cruciadă pentru menţinerea controlului asupra imigranţilor din România şi Bulgaria a primit o susţinere neaşteptată – din partea compatrioţilor” românilor şi bulgarilor.

Autorii citează un bărbat în vârstă de 24 de ani, Bogdan Teodorescu, care se plânge că “e oricum greu să găseşti un loc de muncă”, iar ridicarea restricţiilor “ar îngreuna viaţa tuturor”.

O altă româncă, Adela Dumitrache, în vârstă de 27 de ani, pledează pentru dreptul românilor stabiliţi deja în Marea Britanie de a munci, dar este de părere că “nu ar trebui lăsaţi şi alţii să mai vină”.

Purtătorul de cuvânt al unei agenţii de recrutare, Călin Ştefănescu, a declarat pentru “The Daily Express” că românii din Spania şi din Italia vor prefera Marea Britanie fiindcă doresc să evite rasismul şi abuzurile la care sunt supuşi în cele două ţări.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite