Cotidianul „Daily Mail“ „atacă“ din nou. Românii, „drobul de sare“ care ameninţă slujbele britanicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu două luni înainte de ridicarea restricţiilor de muncă pentru români în Marea Britanie, cotidianul „Daily Mail“ pune din nou gaz pe foc, în stilul caracteristic, şi publică în ediţia sa electronică un amplu articol în care relatează că românii „stau deja la coadă“ pentru a veni să muncească în Anglia.

Site-ul dailymail.co.uk are ca deschidere, astăzi, un articol cu titlul „Coadă ca să munceşti în Marea Britanie: cu două luni înainte de ridicarea restricţiilor de muncă pentru imigranţii din UE, sistemul medical, companiile de fast-food şi lanţurile hoteliere recrutează mână de lucru ieftină din România“.

Cotidianul britanic, cunoscut pentru faptul că a atacat românii în mai multe rânduri, relatează că firmele de recrutare caută deja forţă de muncă din România, iar afluxul de cetăţeni români care vor veni să muncească în Anglia de anul viitor „va pune o presiune uriaşă aspupra britaniclor, cărora le va fi tot mai greu să-şi găsească un job“.

image

Fotografiile cu care dailymail.co.uk a ilustrat articolul FOTO dailymail.co.uk

„Companiile britanice recrutează români pentru posturi de chelneri, moaşe sau lucrători în sistemul hotelier. Înainte cu două luni de eliminarea restricţiilor pe piaţa de muncă, la Bucureşti au loc săptămânal târguri de locuri muncă. Totodată, zeci de site-uri de recrutare au oferte pentru români şi promit câştiguri zilnice în bani lichizi, în timp ce, potrivit altor site-uri, cunoaşterea limbii engleze nici măcar nu este obligatorie. Sumele oferite pot ajunge şi la 34.000 de lire sterline pe an (40.000 de euro pe an) pentru un post de moaşă“, scrie dailymail.co.uk.

Articolul este exemplificat, în principal, cu fotografii ale unor cetăţeni de etnie romă, realizate în România. 
Potrivit dailymail.co.uk, „din 2014, odată cu ridicarea restricţiilor, 29 de milioane de români şi bulgari vor avea dreptul să vină să muncească şi să trăiască în Marea Britanie“.

image

Fotografiile cu care dailymail.co.uk a ilustrat articolul FOTO dailymail.co.uk

Autoarea articolului s-a aflat zilele trecute în Bucureşti  şi a ales să facă o anchetă printre vânzătorii din Piaţa Obor. Răspunsurile primite au fost, evident, cele vizate, iar cei chestionaţi au declarat că vor pleca să muncească în Marea Britanie după ridicarea restricţiilor, la începutul anului viitor.

„Voi pleca să muncesc în Anglia, de anul viitor. Nu vorbesc engleză, dar voi face orice acolo“, a declarat pentru „Daily Mail“ Manu Arinel, un tânăr de 33 de ani.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite