Crimă oribilă în Finlanda. Trei adolescenţi au torturat şi ucis în bătaie un orfan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Un tribunal din Finlanda a condamnat trei adolescenţi la ani grei de închisoare pentru că au torturat şi ucis un fost coleg de clasă, după ce îl hărţuiseră timp de mai multe luni.

Pedepsele aplicate de judecători sunt cuprinse între 8 şi 10 ani de închisoare. Crima a avut loc în 2020, iar agresorii aveau la momentul faptei 16 ani, potrivit Agerpres.  

Potrivit procurărilor, victima, un băiat care avea de asemenea 16 ani şi se cunoaştea cu agresorii de la grădiniţă locuia într-un centru de plasament. Pe 4 decembrie, într-un parc din Koskela, cartier din nordul capitalei Helsinki, aceasta a fost agresată ”în mod brutal şi crud” de agresori. 

Agresorii au pledat nevinovaţi la acuzaţia de omor, provocat, conform parchetului, de leziuni cerebrale şi de o perforaţie a plămânului cauzată de coaste rupte.

Tribunalul a recunoscut că ei au acţionat la unison, pe corpul victimei fiind înregistrate peste 100 de răni. 

Cazul a scos la iveală de asemenea o serie de deficienţele din căminele sociale pentru tineri din Finlanda. Astfel, centrul nu l-a căutat pe băiat în weekendul care a urmat faptelor, corpul său fiind descoperit la trei zile după moartea sa iar profesorii au recunoscut că au intervenit "prea târziu" în faţa dificultăţilor adolescentului.

Aproape jumătate dintre tinerii cu vârste între 14 şi 16 ani şi plasaţi în cămine din Finlanda au fost recent victime ale hărţuirii şi ameninţărilor cu violenţa. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite