Comandantul adjunct al districtului militar Leningrad, reținut pentru luare de mită

0
Publicat:

Un dosar penal a fost deschis împotriva comandantului adjunct al districtului militar Leningrad, general-maiorul Valeri Muminjanov, pentru primire de mită pe o scară deosebit de mare după cum a anunțat Comisia de anchetă.

Comandantului adjunct al districtului militar Leningrad, general-maiorul Valeri Muminjanov
Comandantului adjunct al districtului militar Leningrad, general-maiorul Valeri Muminjanov

Anchetatorii au precizat că Mumindzhanov a fost reținut și urmează să se decidă ce fel de măsură preventivă se va lua pentru el.

Potrivit anchetei, pe când a ocupat funcția de șef al departamentului de sprijinire a resurselor în Ministerului Apărării și fiind responsabil cu furnizarea de îmbrăcăminte armatei ruse, Muminjanov a „facilitat” încheierea de contracte cu companii comerciale pentru furnizarea de uniforme pentru o sumă de peste 1,5 miliarde de ruble.

Dar pentru aceasta, conform anchetei, a primit o mită în valoare de peste 20 de milioane de ruble.

„În timpul anchetei, s-a stabilit că Muminjanov și membrii familiei sale dețin numeroase proprietăți imobiliare în Moscova și Voronej în valoare de peste 120 de milioane de ruble, legalitatea achiziției lor este în curs de verificare”, a spus Comitetul de Investigații într-un comunicat de presă.

La sfârșitul lunii februarie 2024, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret conform căruia districtele militare Leningrad și Moscova au fost reînființate. Districtul militar Leningrad este definit în limitele administrative ale republicilor Karelia și Komi, Arhanghelsk, Vologda, Kaliningrad, Leningrad, Murmansk, Novgorod și regiunile Pskov, districtul autonom Neneț și Sankt Petersburg. Postul de comandant al districtului militar Leningrad a fost preluat de general colonelul Aleksander Lapin. La începutul invaziei pe scară largă a trupelor rusești în Ucraina, Lapin a fost comandant al grupului de trupe Centru, care a cucerit regiunea Lugansk. În octombrie 2022, Lapin a fost criticat public dur de șeful Ceceniei, Ramzan Kadîrov, numindu-l, în special, „mediocru” și acuzându-l că a predat ucraienilor Liman. Lapin a fost criticat și de șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin.

Din aprilie, Comitetul de Investigații a raportat în mod regulat despre reținerea generalilor ruși. Printre aceștia se numără fostul șef adjunct al Ministerului Apărării Timur Ivanov , șeful Direcției principale de personal a Ministerului Apărării Iuri Kuznețov , șeful Direcției principale de comunicații a Ministerului Apărării al Federației Ruse Vadim Șamarin și fostul comandant al Armatatei 58 Ivan Popov . Pe 29 august, Comisia de Investigații a anunțat reținerea fostului ministru adjunct al Apărării al Rusiei Pavel Popov, acesta fiind acuzat de fraudă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite