Cipru va crea un centru regional pentru combaterea incendiilor forestiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acest lucru ar trebui să întărească relațiile republicii cu Iordania și alte țări din regiune, consideră guvernul.

Incendiu de vegetație în Cipru. Foto: Arhiva Adevărul
Incendiu de vegetație în Cipru. Foto: Arhiva Adevărul

Un centru regional pentru combaterea incendiilor forestiere va fi înființat în Cipru, a lucru a anunțat biroul șefului statului cipriot Nikos Christodoulidis în urma discuțiilor sale cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei la Amman.

Relațiile bilaterale deja excelente ale țărilor noastre se extind în domenii de interes reciproc, precum turismul, investițiile, cooperarea în domeniul apărării, sursele regenerabile de energie, precum și imigrația, unde ambele țări se confruntă cu probleme serioase. Acordăm o importanță deosebită inițiativei comune. pentru a crea Centrul Regional Cipru pentru Combaterea Incendiilor Forestiere”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Konstantinos Letimpiotis, într-un comunicat.

Potrivit acestuia, crearea unui astfel de centru în estul Mediteranei va accentua și mai mult rolul Ciprului și va consolida relațiile deja strânse cu Iordania și alte țări din regiune. Printre memorandumurile de cooperare, miniștrii de resort ai celor două țări au semnat un acord tehnic privind asistența în combaterea incendiilor în situații de urgență. Din cauza căldurii anormale, mai multe țări din sudul Europei se confruntă cu incendii severe. Cele mai mari au fost înregistrate pe insula grecească Rodos.

Christodoulidis a menționat, de asemenea, că Ciprul, în calitate de stat membru al UE, va contribui la continuarea sprijinului UE pentru Iordania în rezolvarea problemelor asociate cu fluxurile mari de migrație. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite