Cine este autorul atacului din Copenhaga. Imaginile postate pe reţelele sociale înainte să ucidă trei persoane

0
0
FOTO: Twitter
FOTO: Twitter

Presupusul autor al atacului armat de duminică, în centrul comercial Fields din Copenhaga, are antecedente psihiatrice, anunţă luni poliţia, care precizează că nimic nu arată, în acest stadu, „un act terorist”, relatează AFP.

Şeful Poliţiei din Copenhaga Søren Thomassen declară că danezul în vârstă de 22 de ani, arestat la puţin timp după fapte, şi-a ales victimele „la întâmplare” în acest atac armat, soldat cu trei morţi şi patru răniţi grav.

Poliţia consideră autentice înregistrări video cu suspectul care circulă de duminică pe reţele de socializare, a anunţat el într-o conferinţă de presă.

Tânărul apare în aceste imagni pozând cu arme, mimând gesturi sinucigaşe sau evocând un tratament cu un medicament puternic, prescris în psihiatrie, „care nu funcţionează”.

image

Conturile pe YouTube şi Instagram ale suspectului au fost închise în noaptea de duminicăspre luni, a constatat AFP.

Mai multe publicaţii i-au confirmat identitatea - care circulă online -, dar numele nu i-a fost dezvăluit în mod public.

„El este cunoscut cu antecedente psihiatrice”, a subliniat Søren Thomassen.

„Nimic nu arată că a avut complici”, a insistat el.

Cei trei morţi sunt un adolescent şi o adolescentă danezi, în vârstă de 17 ani, şi un rus în vârstă de 47 de ani care trăia în Danemarca, anunţă poliţia.

Cei patru răniţi - care se află în stare gravă - sunt două daneze, în vârstă de 19 şi 40 de ani, şi doi suedezi - un bărbat în vârstă de 50 de ani şi o adolescentă în vârstă de 16 ani.

„Analiza noastră este că este vorba despre victime alese la întâmplare”, a declarat inspectorul-şef.

„Nimis nu arată că este vorba despre un act terorist”, a subliniat el.

Alte persoane au fost rănite uşor, în panica provocată de atacul armat în centrul comercial Fields, în cartierul Amager, pe drumul către aeroportul din Copenhaga.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite