Centrala nucleară Zaporojie va funcţiona sub supravegherea agenţiilor ruse de profil, anunţă Moscova

0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a anunţat miercuri că centrala nucleară Zaporojie din Ucraina va funcţiona sub supravegherea agenţiilor ruse de profil, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anexat oficial regiunea Zaporojie la sfârşitul săptămânii trecute, informează agenţia rusă RIA Novosti, preluată de Reuters.

Centrala nucleară de la Zaporojie FOTO: Profimedia
Centrala nucleară de la Zaporojie FOTO: Profimedia

O altă agenţie de presă rusă, TASS, a informat că Rafael Grossi, directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), va întreprinde o vizită la Moscova în zilele următoare, pentru a discuta despre situaţia de la centrală, potrivit Agerpres. 

Rusia a anexat Zaporojie şi alte trei regiuni ucrainene după ce pe teritoriul acestora au fost organizate aşa-zise „referendumuri”, voturi denunţate de Kiev şi de guvernele occidentale drept ilegale şi coercitive.

Centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare de acest tip din Europa, este în continuare exploatată de angajaţi ucraineni, iar Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc de bombardamente în imediata apropiere.   

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite