Cel puţin patru morți în urma unui bombardament rusesc în Herson

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi 10 au fost rănite, joi, într-un bombardament rusesc asupra oraşului Herson, în sudul Ucrainei, de unde forțele Moscovei s-au retras în urmă cu două săptămâni, relatează AFP.

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

"Invadatorii ruşi au deschis focul asupra unei zone rezidenţiale folosind mai multe lansatoare de rachete. O clădire mare a luat foc", a indicat pe Telegram Iarovslav Ianuşevici, şeful administraţiei militare din Herson, conform Agerpres.

De asemenea, corpurile a peste 400 de civili ucişi în timpul ocupaţiei ruse au fost recuperate în regiunea Herson (sudul Ucrainei), a declarat joi procurorul general al Ucrainei, Andrii Kostin, citat de dpa.

În plus, nouă încăperi descrise ca fiind camere de tortură au fost descoperite de cele 12 echipe de investigaţie care cercetează în zona puternic minată, recent recucerită de armata ucraineană.

Dmytro Lubinets, un înalt oficial ucrainean pentru drepturile omului, a declarat acum o săptămână că amploarea cazurilor de tortură la Herson în timpul ocupaţiei ruse a acestui oraş din sudul Ucrainei este "oribilă". 

Atunci autorităţile ucrainene au anunţat că au descoperit alte camere de tortură în zone eliberate din regiunea Herson.

Zeci de persoane ar fi fost fost electrocutate acolo, bătute cu ţevi metalice, le-au fost rupte oasele şi ruşii au filmat totul, potrivit unui oficialul ucrainean.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite