Oficial ucrainean: „Amploarea cazurilor de tortură la Herson este oribilă”

0
Publicat:

Amploarea cazurilor de tortură la Herson în timpul ocupaţiei ruse a acestui oraş din sudul Ucrainei este "oribilă", a declarat joi un înalt oficial ucrainean pentru drepturile omului, Dmytro Lubinets.

Cameră de tortură FOTO Arhivă
Cameră de tortură FOTO Arhivă

"Nu am văzut cazuri de tortură de o asemenea amploare", "după ce am vizitat toate camerele de tortură din diferite regiuni ale Ucrainei. Amploarea fenomenului este oribilă", a declarat Dmytro Lubinets.

 Zeci de persoane au fost electrocutate, bătute cu ţevi metalice, le-au fost rupte oasele şi ruşii au filmat totul, a spus oficialul ucrainean.

"Sunt sigur că în fiecare localitate importantă se va descoperi o cameră de tortură. Pentru că este un sistem pus în aplicare de Rusia", a declarat el.

Autorităţile ucrainene au anunţat că au descoperit mai multe camere de tortură în zone eliberate din regiunea Herson.

Localnici din Herson au fost ţinuţi în captivitate în 11 locuri, a declarat miercuri seara ministrul ucrainean de Interne Denis Monastîrski într-o intervenţie la televiziunea ucraineană.

În patru dintre aceste locuri există indicii că prizonierii au fost supuși torturii. Anchetatorii au strâns probe şi au interogat martori. De asemenea, în prezent sunt exhumate cadavre, a afirmat el, citat de agenția de presă DPA, preluată de Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite