Cel puțin 12 morți după ultimele atacuri cu rachete din Ucraina. Zelenski: Rusia se apropie de „pedeapsă” și „eșec”

0
Publicat:

Atacurile cu rachete efectuate în noaptea de joi spre vineri împotriva Ucrainei „apropie” Rusia „de eşec şi de pedeapsă”, a reacționat vineri dimineață preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, solicitând „o ripostă” din partea lumii.

Bloc de locuințe lovit de o rachetă rusească FOTO Twitter
Bloc de locuințe lovit de o rachetă rusească FOTO Twitter

„Fiecare atac, fiecare act pervers împotriva ţării noastre şi împotriva poporului nostru apropie statul terorist (Rusia, n. red.) de eşec şi de pedeapsă”, a afirmat Zelenski pe canalul său de Telegram.

„Teroarea rusă trebuie să obţină o ripostă justă din partea Ucrainei şi a lumii. Şi se va întâmpla”, a promis șeful statului ucrainean, citat de AFP.

Forţele ruse au atacat în noaptea de joi spre vineri mai multe oraşe din Ucraina, provocând moartea a cel puţin douăsprezece persoane în cel mai mare atac cu rachete din ultimele două luni, transmite Agerpres, care citează agențiile de presă AFP și Reuters.

În oraşul Uman, situat în centrul Ucrainei, cel puţin zece persoane au fost ucise şi 17 rănite după ce o rachetă a lovit un bloc de locuinţe.

În oraşul Dnipro, situat de asemenea în centrul țării, o rachetă a lovit o casă, provocând moartea unui copil de 2 ani şi a unei femei de 31 de ani. Alte trei persoane au fost rănite în acest atac.

Armata ucraineană a anunţat că a doborât 21 dintre cele 23 de rachete de croazieră lansate de Rusia vineri dimineaţă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite