Ce ţară din Europa ar putea introduce vaccinarea obligatorie anti-COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
70% dintre pacienţii care sunt internaţi în prezent sunt nevaccinaţi.
70% dintre pacienţii care sunt internaţi în prezent sunt nevaccinaţi.

Eduard Heger, premierul Slovaciei, insistă pentru introducerea vaccinării obligatorii anti-Covid, cel puţin pentru vârstnici, din cauza ratei reduse de imunizare din ţară, potrivit Euractiv.

„Pentru mine vaccinarea obligatorie a persoanelor cu vârsta de peste 65 sau 60 de ani ar fi ideală. Depinde de experţi. Cred că ar avea sens şi în cazul celor de peste 50 de ani, dar haideţi să aşteptăm să vedem ce spun experţii”, a declarat Heger, potrivit Digi24. 

El a afirmat că o nouă carantină generală pentru întreaga populaţie ar putea fi impusă dacă noile restricţii adoptate de guvern săptămâna trecută nu vor avea rezultatul aşteptat.

Slovacia, unde rata de vaccinare este scăzută (45%), se confruntă cu cel mai grav val al infecţiilor de COVID-19 de la izbucnirea pandemiei. Spitalele nu mai au nici suficient personal medical, nici paturi cu ventilatoare pentru toţi pacienţii Covid, ceea ce înseamnă că medicii trebuie să decidă pe cine să salveze, potrivit sursei citate. 

În plus, 70% dintre pacienţii care sunt internaţi în prezent sunt nevaccinaţi.

Premierul Eduard Heger a declarat că negociază cu partenerii din coaliţia de guvernare în acest sens. Cu toate acestea, el a spus că va fi greu de obţinut un acord pentru o astfel de măsură. Trei dintre cele patru partide din coaliţie sunt împotriva vaccinării obligatorii. Fostul premier Robert Fico şi partidul său social-democrat au anunţat că vor contesta introducerea vaccinării obligatorii la Curtea Constituţională.

Luni, în Slovacia au intrat în vigoare noi restricţii de mobilitate pentru persoanele nevaccinate. Ele nu vor mai putea intra în restaurante, magazine care comercializează bunuri neesenţiale şi centre comerciale sau asista la evenimente sportive - urmând modelul Austriei. Restricţiile vor fi în vigoare timp de trei săptămâni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite