CNN, reportaj despre situaţia pandemică din România: E necruţător. Unii nu cred în vaccinuri, deşi sunt singura soluţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

CNN a realizat un reportaj despre situaţia pandemică din România li a filmat la Spitalul Universitar din Bucureşti. Reportajul intitulat „România se luptă cu cel mai puternic val COVID de până acum, iar scepticismul la scară largă privind vaccinurile nu ajută” relatează că senatoarea Diana Şoşoacă este „unul dintre cei mai vocali anti-vaccinişti ai ţării” şi aminteşte cum a încercat ea să blocheze vaccinarea la un centru din Iaşi.

„Este necruţător. Este cel mai mare spital din Bucureşti care tratează pacienţii cu COVID şi se confruntă cu cel de-al patrulea val al ţării, cel mai rău de până acum. Morga are o capacitate pentru doar 15 cadavre, dar în ziua în care echipa CNN a vizitat spitalul, primise 41”, a declarat Claudiu Ioniţă, asistent la Spitalul Universitar din Bucureşti, pentru CNN.

CNN mai surprinde o imagine dureroasă de pe coridoarele morgii, în timp ce plânsete răsună: o femeie care a fost lăsată în interiorul morgii, pentru a-şi privi tatăl pentru ultima oară.

„Nu m-am gândit niciodată, când am început această meserie, că voi trăi aşa ceva. Nu m-am gândit niciodată că s-ar putea întâmpla o asemenea catastrofă, în care familii întregi vor ajunge în morminte”, a mai spus Cătălin Ioniţă jurnaliştilor americani.

La etajele superioare ale spitalului, toate paturile de la ATI, cu excepţia unuia, erau pline. O asistentă schimba cearşafurile de pe un singur pat rămas liber după ce pacientul care îl ocupase era acum la morgă.

CNN remarcă că România are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa. Puţin sub 36% din populaţie a fost vaccinată, deşi campania de vaccinare a ţării a început bine în decembrie anul trecut, mai relatează CNN.

Jurnaliştii americani invocă imaginea senatoarei Diana Şoşoacă, ca fiind „unul dintre cei mai vocali anti-vaccinişti din ţară”.

CNN aminteşte de momentul când, „într-unul dintre numeroasele scandaluri publice”, ea a încercat să împiedice oamenii să intre într-un centru de vaccinare din nord-estul ţării. CNN citează unele dintre afirmaţiile prin care Şoşoacă îndemna oamenii să nu se vaccineze. „Dacă vă iubiţi copiii, opriţi vaccinările. Nu-i ucideţi”, spunea ea într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, citat de CNN. 

 În vreme ce autorităţile şi personalul medical sunt exasperaţi de faptul că eforturile lor au fost distruse de astfel de mesaje venite de la persoane publice. 

CNN aminteşte în reportajul său bannerul uriaş apărut în Bucureşti la începutul lunii noiembrie cu mesajul emoţionant „Se sufocă. Ne imploră. Regretă”.

Jurnaliştii au mers la faţada blocului Scala de pe bulevardul Magheru şi au vorbit despre campania care vrea să-i facă pe români să conştientizeze că vaccinarea e singura soluţie pentru a învinge pandemia. ”Sunt cuvintele tipărite cu litere negre deasupra fotografiilor alb-negru ale medicilor care se luptă pentru viaţa pacienţilor COVID într-o unitate de terapie intensivă. Dedesubt, câţiva trecători primesc în sus la afiş şi mai puţini îşi împărtăşesc gândurile cu CNN. În curând însă, acel banner va urca şi în alte oraşe mari din ţară”, scrie CNN, despre bannerul uriaş din Bucureşti.

„Există manipulare”, a spus o femeie pe nume Claudia pentru CNN. „Unii oameni nu cred în vaccinuri”, a adăugat ea.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite