Ce sume primesc mercenarii din „armata privată” a lui Putin. Bonus uriaș dacă ucid străini care luptă pentru Ucraina

0
Publicat:

„Armata privată” a lui Vladimir Putin, după cum a fost numit infamul grup Wagner, este formată din mercenari care pentru un salariu de câteva mii de dolari au ales să lupte în război, a dezvăluit un german care luptă pentru Ucraina pe frontul din Donbas într-un interviu pentru Tagesspiegel. Potrivit acestuia, mercenarii primesc bonusuri speciale de 10.000 de dolari pentru omorârea străinilor ce luptă de partea forțelor armate ucrainene.

În grupul Wagner s-ar afla și americani, francezi britanici și sirieni FOTO Telegram
În grupul Wagner s-ar afla și americani, francezi britanici și sirieni FOTO Telegram

Germanul în vârstă de 21 de ani (a cărui identitate nu a fost făcută publică din motive de siguranță) provine dintr-un orășel din Saxonia și a călătorit în Ucraina în februarie 2022, la scurt timp după începerea invaziei ruse, unde s-a alăturat pentru prima dată Legiunii Internaționale pentru Apărarea Ucrainei. El a povestit că forțele armate ucrainene au luat prizonieri în orașul Bahmut inclusiv doi germani, membri ai grupului Wagner.

Doi prizonieri aveau pașapoarte germane. Unul venea din Leipzig și avea rădăcini rusești. Celălalt se numea Volker și era din Berlin”, a spus germanul. „Deoarece cei doi germani nu vorbeau bine engleza, am fost însărcinat să-i însoțesc la Kiev și să traduc în timpul interogatoriului lor. Procedura a durat în total trei zile.

Volker din Berlin era șomer de mult timp și a călătorit în Rusia în septembrie pentru a se alătura trupei Wagner. Fără nicio experiență militară anterioară. A spus că a făcut-o numai pentru bani”, a povestit tânărul. 

Potrivit lui, mercenarii Wagner primesc salarii de până la 7.000 de dolari și bonusuri speciale pentru omorârea străinilor.

„Salariul lui era, de asemenea, semnificativ mai mare decât al meu. Eu primesc 3000 de euro pe lună. Ca mercenar Wagner, el primește 5.000 de dolari plus alocații, și se ridică la 7.000 de dolari. Totuși, potrivit lui, poate câștiga un salariu suplimentar: dacă ucide un străin și prezintă îi pașaportul ca dovadă, primește în plus 10.000 de dolari”, a mai susținut germanul.

Potrivit acestuia, pe lângă germani, au mai fost luați prizonieri la Bahmut și un american, un francez, un britanic și un sirian, toți membri ai grupului Wagner.

Compania militară privată Wagner, condusă de oligarhul Evgheni Prigojin, fost pușcăriaș pe vremea Uniunii Sovietice reconvertit în om de afaceri, duce o amplă campanie de recrutare în închisorile din Rusia. Iar potrivit Statului Major al armatei ucrainene, Wagner recrutează pentru război și puşcăriaşi ucraineni care au fost transferaţi forțat în închisori din Rusia.

De altfel, potrivit unui reportaj difuzat recent de CNN, pușcăriașii recrutați de Wagner sunt și printre cei mai expuși focului, fiind trimiși în primul val în caz de atac, astfel că pierderile lor sunt uneori până la 80% din efective. 

Un raport ucrainean, întocmit la 20 decembrie 2022, indică că Wagner reprezintă o amenințare, chiar dacă suferă pierderi extraordinare. „Moartea a mii de soldați Wagner nu contează pentru societatea rusă", se arată în raport.

Mercenarii Wagner răniți sunt lăsați frecvent pe front ore întregi, iar cei care încearcă să se predea „sunt prinși și castrați”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite