Rusia va construi 25 de închisori în teritoriile anexate din Ucraina

0

Guvernul rus a decis să construiască 25 de colonii penitenciare în teritoriile anexate din Ucraina, informează Parlamentskaia Gazeta, publicația oficială a Parlamentului rus.

Închisoare din Rusia FOTO TASS
Închisoare din Rusia FOTO TASS

Potrivit unui ordin emis marți, 12 închisori vor fi construite în regiunea Doneţk, şapte în Lugansk, trei în Herson şi două în Zaporojie. În plus, o colonie penitenciară deschisă urmează să fie construită în Zaporojie.

Anterior, Statul Major al armatei ucrainene a transmis că mercenarii Wagner, care acționează în funcție de interesele Kremlinului, recrutează pentru război puşcăriaşi ucraineni care au fost transferaţi forțat în închisori din Rusia.

Potrivit unui reportaj difuzat marți de CNN, pușcăriașii recrutați de Wagner sunt printre cei mai expuși focului, fiind trimiși în primul val în caz de atac. Pierderile lor sunt imense, uneori până la 80% din efective.

„Rusia întemințată”, o organizație pentru drepturile deţinuţilor ruşi, Wagner a recrutat până acum în jur de 50.000 de deţinuţi din închisorile rusești, dintre care doar 10.000 mai sunt în acțiune. Ceilalți 40.000 au fost ucişi, răniți, capturați ca prizonieri de război sau au dezertat.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri