Ce costuri are o familie din Marea Britanie, după scumpirile de la începutul lunii aprilie

0
Publicat:

Începând cu 1 aprilie, familiile din Marea Britanie se confruntă cu un val de scumpiri. Prețurile cresc începând cu taxele locale și continuă cu cele la utilități și medicamente.

Steagul Marii Britanii FOTO: Shutterstock
Steagul Marii Britanii FOTO: Shutterstock

Odată cu 1 aprilie a început un nou an fiscal în Marea britanie, iar oamenii se confruntă cu un val de scumpiri. Conform diaspora.ro.co.uk, sunt măriri de prețuri la utilități, medicamente, taxe și impozite locale, dar și ratele la creditele ipotecare s-au majorat. 

Impozitul local, „council tax”, a crescut de la 1 aprilie cu 5%, iar specialiștii au calculat că o familie care locuiește într-un imobil de categoria D de impozitare (cea mai răspândită în UK), se poate aștepta să plătească aproximativ 100 de lire în plus în fiecare an.

La internet și la telefonia mobilă prețurile cresc cu 14-17%, iar organizația Citizens Advice a calculat că aceste creșteri ar putea însemna 90 de lire în plus pe an pentru clienți.

Gospodăriile din Anglia și Țara Galilor se confruntă cu cea mai mare creștere a facturilor la apă din ultimii aproape 20 de ani, în condițiile în care tarifele se majorează la 448 de lire pe an. Organizația Water UK a calculat că, în urma acestei creșteri de 7,5%, clienții vor plăti în medie aproximativ 1,23 lire pe zi – o creștere de 8p pe zi sau o medie de 31 de lire în plus față de tarifele de anul trecut”, scriu cei de la publicația Diaspora. 

La energie, programul guvernamental de sprijin pentru plata facturilor a luat sfârșit în martie, iar asta înseamnă că fiecare familie va plăti 67 de lire în plus, pe lună, pentru a acoperi cheltuielile cu gazul și electricitatea.

În Anglia, începând cu 1 aprilie, taxele pentru rețetele medicale au crescut, ajungând la 9,65 de lire pentru fiecare medicament sau aparat medical prescris. În schimb, rețetele sunt gratuite în Scoția și Țara Galilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite