Câte atacuri teroriste au avut loc în UE, în 2022. Jihadiștii rămân cea mai mare amenințare

0
Publicat:

Conform unui raport Europol recent publicat, terorismul rămâne o amenințare semnificativă la adresa securității interne a Uniunii Europene.

image

Conform documentului, în 2022, au avut loc 16 atacuri teroriste UE și alte 12 atacuri au eșuat sau au fost dejucate. Din păcate atacurile au dus la moartea a patru persoane, două fiind ucise în urma unor atacuri jihadiste, iar două din cauza unui atac terorist de extremă dreapta.

„Statele membre (ale UE-n.red.) continuă să considere terorismul jihadist ca fiind cea mai mare amenințare teroristă la adresa UE în ciuda faptului că numărul de atacurile jihadiste au scăzut față de 2021 și 2020”, se arată în document. De altfel, din cei 280 de indivizi arestaţi în UE, în 2022, din cauza unor acuzaţii legate de terorism, 266 au fost acuzaţi de acţiuni săvârşite din motive jihadiste. În general, amenințarea vine indivizii singuri, radicalizaţi online. Totuși, „teroriști de stânga, anarhiști și extremiști violenți continuă să reprezinte o amenințare la adresa siguranței și securității publice în UE”, se mai arată în document.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite