Un agent de securitate a murit într-un atac asupra unui post de televiziune din Albania

0
Publicat:

Un atac cu armă automată a avut loc în noaptea de duminică spre luni asupra celui mai mare post de televiziune privat din Albania, Top Channel, care a denunţat un „act terorist", potrivit AFP, citată de Agerpres. Un agent de securitate a fost ucis.

Atac Top Channel. FOTO captura video Top Channel
Atac Top Channel. FOTO captura video Top Channel

Poliția a precizat, într-un comunicat, că persoane care nu au fost încă identificate au tras rafale cu arme automate în direcţia imobilului Top Channel.

O maşină - probabil folosită de atacatori - a fost găsită calcinată la circa 40 de kilometri vest de Tirana. De asemenea, a fost găsit și un kalaşnikov, conform unei surse poliţieneşti.

Anchetatorii au descoperit la faţa locului cel puţin 25 de carcase de calibrul 7,62 mm. Poliţia nu a precizat însă care ar fi posibilul mobil al atacatorilor.

Crima  cere un răspuns imediat

Postul de televiziune asupra căruia a fost deschis atacul a denunţat un „act terorist fără precedent (...), comis cu singurul scop de a distruge şi de a ataca misiunea unor media libere şi libertatea de expresie. Crima (...) cere un răspuns imediat, responsabil şi sever din partea poliţiei şi a instituţiilor judiciare", după cum se arată într-un comunicat al Top Channel.

Premierul albanez Edi Rama a spus despre atac că este o „agresiune criminală" şi şi-a exprimat „solidaritatea" cu echipele postului.   

De altfel, toate partidele politice din Albania au condamnat atacul.

Incidentele de acest gen asupra media şi jurnaliştilor sunt foarte rare în această ţară.

Centrul European pentru Libertatea Presei şi a Media (ECPMF) a cerut o „anchetă independentă şi profesionistă", la fel și  Ambasada SUA din Albania, care le-a cerut forţelor de ordine să desfăşoare o anchetă minuţioasă care să permită aducerea în justiţie a autorilor atacului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite