Bărbat suspectat de pregătirea unui atac terorist, arestat de poliția germană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii germani au arestat un tânăr de 18 ani la graniţa dintre Germania şi Austria, în apropiere de oraşul Passau, sub suspiciunea că ar fi planificat un atac cu motivaţie islamistă la Frankfurt.

Poliția din Germania
Poliția din Germania

Tânărul cu cetăţenie germană intenţiona să meargă în Iran pentru a se alătura miliţiei teroriste Stat Islamic, potrivit poliţiei din Wiesbaden şi procuraturii din Frankfurt.

El este suspectat că a făcut pregătiri pentru a comite un grav act de violenţă împotriva statului. Între altele, acesta obţinuse planuri de fabricare a unor dispozitive explozive şi incendiare, scrie Agerpres.

Potrivit autorităţilor, el ar fi urmărit de asemenea să intre în posesia unei arme complet automate cu scopul de a ucide în timpul atacului cât mai mulţi oameni posibil.

Autorităţile îl urmăreau pe bărbat din vara trecută. În august, în cursul unei prime percheziţii, din locuinţa sa au fost ridicate drapele ale Statului Islamic.

Anchetatori sub acoperire au descoperit ulterior că tânărul a renunţat la atacul planificat de teamă să nu fie descoperit. În schimb, el a vrut să se alăture Statului Islamic pentru a "măcelări necredincioşi" şi a "lupta împotriva instituţiilor statului", fiind în cele din urmă reţinut miercuri într-un spaţiu de servicii pe autostradă, cu puţin înainte de a ajunge la graniţă, conform comunicatului comun al poliţiei şi procuraturii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite