Catalanii sunt solidari cu cetăţenii britanici din Gibraltar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul catalan, Alfred Bosch. FOTO: La Vanguardia
Deputatul catalan, Alfred Bosch. FOTO: La Vanguardia

Un partid separatist din Catalonia îşi exprima solidaritatea cu locuitorii Gibraltarului care sunt „persecutaţi” de Spania, potrivit unei scrisori adresate marţi guvernatorului din teritoriul britanic aflat la sud de Peninsula Iberică, informează agenţia de ştiri Reuters.

În scrisoarea adresată guvernatorului Gibraltarului, Fabiano Picardo, Alfred Bosch, deputat regional al Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), a declarat că „regretă sincer persecuţia şi hărţuirea pe care guvernul spaniol le-au început împotriva cetăţenilor pe care dumneavoastră (n.r. – Fabian Picardo) îi reprezentanţi în mod democratic (…) cu scopul de a fi date uitării scandalurile politice şi financiare interne (n.r. – ale Spaniei).

De asemenea, deputatul catalan a continuat spunând că soluţia poate fi găsită numai prin „dialog, vot şi principiul autodeterminării”, concluzia fiind că „libertatea voastră (n.r. – Gibraltarului), este libertatea noastră”.  

Tensiunile între guvernele de la Londra şi Madrid au reînceput recent în urma construcţiei în apele teritoriale ale Gibraltarului a unui revif artificial pentru a împiedica incursiunile pescarilor spanioli. Drept răspuns pentru această măsură, autorităţile au înăsprit controalele la frontiera dintre statul iberic şi posesiunea britanică.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite