Britanicii se tem de un „uragan“ de migranţi. Avertismentul ministrului de Interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de interne al Regatului Unit, Suella Braverman, a atenţionat marţi împotriva „uraganului" de migranţi „care vine", acuzând opoziţia laburistă că vrea „să deschidă frontierele", informează AFP, citată de Agerpres.

Ambarcațiune cu migranți FOTO Arhivă
Ambarcațiune cu migranți FOTO Arhivă

Șefa de la Home Office, de origine indiană, a afirmat că „vântul schimbării care i-a făcut pe (ai săi) părinţi să traverseze globul în secolul XX este abia o rafală comparativ cu uraganul care vine".

„Cererea va depăşi întotdeauna oferta"  

Declarația a fost făcută în cea de-a treia zi a congresului Partidului Conservator, la Manchester (nordul Angliei).

„Cererea va depăşi întotdeauna oferta", a declarat ea, agitând spectrul a „milioane" de migranţi suplimentari care vor sosi pe coastele britanice, un flux „incontrolabil şi de necontrolat", exceptând situaţia în care guvernul ce va fi la putere anul viitor va acţiona „de o manieră decisivă".

Suella Braverman a criticat în discursul său pericolul „woke" încarnat, potrivit ei, de opoziţia laburistă.

Ministrul de interne a opus, în aplauzele frenetice ale celor prezenţi, „frontierele puternice" apărate de conservatori unei presupuse absenţe a frontierelor cu laburiştii, care domină la mare distanţă în sondajele pentru viitoarele alegeri legislative.

„Regulile internaţionale concepute pentru o altă eră".

Braverman a lăudat reducerea cu 20% a numărului de migranţi care sosesc în Regatul Unit în mici ambarcaţiuni, în raport cu anul trecut, număr care, potrivit celor mai recente cifre, a atins 25.000 începând din ianuarie.

Suella Braverman - un critic fervent al Curţii Europene a Drepturilor Omului, care a denunţat proiectul britanic, în continuare într-un punct mort, de a trimite în Rwanda migranţii sosiţi ilegal pe teritoriul britanic - a denunţat din nou în mod vehement „regulile internaţionale concepute pentru o altă eră".

„Eco-imbecili"

Ministrul de interne al Regatului Unit a încercat de asemenea să răstoarne o retorică folosită în mod regulat de stânga, opunând majoritatea britanicilor „care respectă legile" şi „lucrează din greu" unei „minorităţi woke privilegiate" şi care îi susţine pe militanţii climatici ce „blochează drumurile noastre" în timpul manifestanţiilor, militanţi pe care ea i-a calificat drept „eco-imbecili".

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite