Times: UE respinge propunerea Londrei pentru un nou acord de readmisie a migranților

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit surselor publicației, respingerea propunerii Marii Britanii se datorează faptului că UE este acum concentrată pe reformele migrației interne.

migranti bun 1 jpg

Uniunea Europeană a respins propunerea Marii Britanii de a încheia un nou acord privind readmisia migranților care intră ilegal pe teritoriul fiecăreia dintre părți, a scris ziarul britanic The Times, citând dovezi documentare ale negocierilor, care au intrat în posesia sa.

Potrivit acesteia, în vară, șeful administrației președintelui Comisiei Europene, Bjorn Seibert, la o întâlnire cu consilierul pentru securitate națională al prim-ministrului Regatului Unit, Tim Barrow, a precizat că Bruxelles-ul nu este interesat de un acord între UE și Regatul Unit privind readmisia migranților. Potrivit surselor publicației, UE nu este pregătită să încheie astfel de acorduri în viitorul apropiat, întrucât comunitatea este în prezent concentrată pe reformele migrației interne pentru a realiza o distribuție mai echitabilă a migranților și solicitanților de azil între statele membre UE.

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a numit anterior soluția la problema imigranților ilegali una dintre cele cinci sarcini principale ale cabinetului său. Numărul migranților ilegali care ajung pe coasta Angliei cu bărci pneumatice peste Canalul Mânecii a crescut constant în ultimii ani. În 2018, au fost înregistrate 299 de astfel de cazuri, în 2020 deja 8,4 mii de persoane au folosit traseul maritim ilegal, în 2021 - 28,5 mii.

Anul trecut, această cifră a crescut cu 60% și a ajuns la 45,7 mii. Săptămâna trecută, Sky News a raportat că, din 2018, peste 100 de mii de migranți ilegali au sosit în Marea Britanie din Franța peste Canalul Mânecii.

În martie, Sunak a anunțat că Regatul Unit își va intensifica cooperarea cu autoritățile franceze pentru combaterea imigrației ilegale. În special, Regatul Unit va finanța construirea unui centru de detenție temporară pentru migranții ilegali în Franța, o dublare a numărului de patrule franceze în zona de coastă, crearea unei unități mobile speciale în cadrul poliției franceze și achiziționarea de drone pentru monitorizarea traseelor de sosire ale  imigranților ilegali. În total, ca parte a noului acord, guvernul britanic va plăti Franței aproximativ 480 de milioane de lire sterline (609 de milioane de dolari) în următorii trei ani pentru a rezolva în comun problema migrației ilegale. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite