Brexit. Regina Elisabeta a II-a îndeamnă la calm într-o „lume plină de provocări“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regina Elisabeta a II-a a deschis sâmbătă lucrările Parlamentului scoţian, în timp ce zeci de mii de oameni protestau la Londra faţă de Brexit, relatează BBC News.

Suverana nu s-a referit în mod direct la referendumul în care britanicii au decis ieşirea ţării lor din UE.

Însă ea s-a folosit de prezenţa sa la Holyrood pentru a recunoaşte dificultatea de a-ţi „păstra calmul şi stăpânirea de sine“ într-o „lume plină de tot mai multe provocări“.

Lumea este „tot mai complexă şi mai exigentă“, iar evenimentele se pot derula cu o „viteză remarcabilă“, a spus ea.

„Menţinerea capacităţii de a rămâne calm şi stăpân pe sine poate fi dificilă uneori“, a continuat ea.

„Aşa cum a demonstrat cu succes acest Parlament de-a lungul anilor, o marcă a leadershipului într-o astfel de lume aflată într-o mişcare rapidă este să se ofere suficient spaţiu în vederea unei examinări mai aprofundate a modului în care pot fi cel mai bine abordate provocările şi oportunităţile“, a subliniat Elisabeta a II-a.

De asemenea, suverana a insistat asupra necesităţii ca liderii britanici să-şi lase loc pentru o „gândire liniştită şi contemplare“.

Premierul scoţian Nicola Sturgeon a susţinut, la rândul ei, un discurs în Parlament.

Ea a subliniat că Parlamentul a primit „preţioasa oportunitate de a contribui la crearea unei ţări mai bune - pe care o vom construi“.

„Pentru a face acest lucru trebuie să fim îndrăzneţi şi ambiţioşi. Trebuie să dăm dovadă de curaj şi hotărâre. Angajamentul nostru comun faţă de poporul Scoţiei este că nu vom ezita în faţa provocărilor cu care ne confruntăm, indiferent cât de adânc sunt înrădăcinate“, a spus ea.

Premierul, care s-a angajat să facă totul pentru rămânerea Scoţiei în UE, a evocat datoria Parlamentului de a „consolida şi de a nu ne diminua niciodată locul în lume“ şi a subliniat că Scoţia este hotărâtă să rămână „deschisă".

Regina şi premierul au susţinut aceste discursuri în deschiderea celei de a cincea sesiuni a Parlamentului scoţian.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite