Breşă de securitate la Castelul Windsor. Un individ s-a dat drept preot pentru a înnopta în mod ilegitim alături de gardienii care o păzesc pe regina Angliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă / Shutterstock
Foto Arhivă / Shutterstock

O investigaţie privind o „breşă extraordinară de securitate” este în curs de desfăşurare după ce un intrus s-a dat drept preot şi a petrecut noaptea mâncând şi bând cu soldaţii într-o cazarmă din apropierea Castelului Windsor.

Poliţia a fost alertată miercuri în privinţa intrusului care a înnoptat la Victoria Barracks pe Sheet Street, Windsor, în timp ce Regina se afla la reşedinţa Sandringham de Paşte.

Soldaţii ar fi fost abordaţi la poartă de bărbatul care s-a prezentat drept „părintele Cruise”. Se presupune că a continuat să-şi petreacă noaptea mâncând şi bând cu ofiţeri superiori, în ciuda faptului că nu s-a legitimat în niciun fel. Barbatului i s-a oferit şi un pat pentru noapte.

O sursă a TalkTV a numit incidentul o „breşă extraordinară de securitate” şi a spus că se crede că bărbatul „a apărut la poartă seara... şi a pretins că este un prieten al părintelui Rev Matt Coles al batalionului”. Apoi a fost invitat să intre, oferindu-i-se mâncare la mesele ofiţerilor, scrie The Guardian.

Sursa a adăugat că, odată înăuntru, bărbatul a băut cu ofiţerii la bar şi le-a spus poveşti despre cum a luptat în armată în Irak.

Un purtător de cuvânt a spus că incidentul va fi „investigat în amănunt drept o chestiune prioritară” şi că armata „ia în considerare această breşă de securitate extrem de serioasă”. Întrucât incidentul face acum parte dintr-o investigaţie în curs, armata a declarat că ar fi „nepotrivit să comenteze mai multe în acest moment”.

Un purtător de cuvânt al poliţiei Thames Valley a declarat că a primit o informare referitoare la un intrus la Victoria Barracks din Sheet Street, Windsor, miercuri, la ora 9:20. Acesta a confirmat că „ofiţerii au intervenit şi l-au scos pe intrus din cazarmă. Nu a fost necesară nicio măsură suplimentară.”

Barăcile găzduiesc Gardienii Coldstream, al căror rol ceremonial este de protectori ai Castelului Windsor şi ai Palatului Buckingham. Ei sunt cunoscuţi pentru uniformele celebre: jachetele roşii şi pălăriile negre din piele de urs.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite